Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete.
Chiar dacă are atâtea calități, ouăle nu sunt atât de practice, deoarece poate dura mult procesul de decojire. Cu toate acestea, există câteva trucuri.
Soluția pentru a decoji un ou cât mai repede
Fiecare gospodină își dorește să își eficientizeze timpul, dorind să facă orice pentru a își ușura munca. Din fericire, există multe modalități care ne pot ajuta să salvăm timpul, atât când vorbim de curățenie, cât și de treburile din bucătărie.
Lămâia, aliatul perfect pentru curățarea unui ou
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Majoritatea persoanelor mănâncă ouă la micul dejun.
Cum se fierb corect ouăle
Citeste si: 3 obiceiuri pentru o digestie usoara, spuse de un gastroenterolog
Acest aliment poate fi dăunător, dacă nu procedăm corect. De aceea, trebuie să fim atenți în ce condiții îl depozităm și cum îl gătim. Locul optim pentru depozitarea ouălelor este frigiderul, la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. Mai mult, nu este recomandat să punem ouăle la fiert, imediat după ce au fost scoase din frigider. Acestea trebuie lăsate pentru a se încălzi puțin. De asemenea, apa nu se va pune la fiert, înainte ca ouăle să fie adăugate. În acest mod, există riscul de a se sparge coaja. Așadar, oul trebuie ținut la temperatura camerei, înainte să fiarbă. Mai mult, nu este nevoie să puneți oțet sau sare în apa care fierbe, deoarece coaja oului se poate sparge.