Indiferent ca folosesti o reteta simpla de clatite, cu 2-3 ingrediente, sau una mai complexa, acest truct te va ajuta sa le obtii mai usor si cu mai putina mizerie in bucatarie.
In aluatul pe care il prepari, dupa ce ai amestecat toate ingredientele si te pregatesti sa prajesti clatitele, adauga 50 ml de ulei la 500 ml de aluat.
Astfel, eviti corvoada uleiului imprastiat in toata bucataria, caci sigur stii cum se prelinge uleiul pe marginea sticlei si iti murdareste suprafetele ori de cate ori prajesti o clatita, dar nici clatitele nu risca sa se lipeasca.
Clatite fara zahar, fara faina. Rapide, deliciose si din NUMAI 2 ingrediente!
Un alt truc foarte util, daca iti plac clatitele putin mai aromate, este sa adaugi 1/2 lingurita de esenta de vanilie la fiecare 500 ml de aluat. Vei simti aroma bogata chiar in timp ce le vei praji.
Sursa: RetetePractice.ro