Trucul psihologilor pentru îmbunătăţirea stimei de sine

Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine
Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine

Stima de sine este un aspect esential in viata oricarei femei si are o influenta puternica asupra comportamentului.

Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine. Stima de sine este un aspect esential in viata oricarei femei si are o influenta puternica asupra comportamentului sau si a vietii sale. Aceasta poate fluctua in timp, in functie de experientele pe care le traim si, odata ce o pierdem, nu este usor de redobandit. Totusi, exist amici trucuri pe care le putem pune in practica astfel incat sa ne imbunatatim pe zi ce trece increderea in propriile forte.

Aminteste-ti si partile pozitive, nu doar cele negative

Deseori ajungi sa fii blocata intr-un tipar de gandire negativa, ce te impiedica astfel sa iti atingi adevaratul potential. Daca ai tendinta sa fii mult prea critica la adresa ta, adu-ti aminte sa te si apreciezi din cand in cand. Este important sa obtii un echilibru intre elementele positive si cele negative, atunci cand gandesti despre tine ori cee ace ai facut.

Cele positive iti sporesc increderea, iar cele negative te ajuta sa te imbunatatesti. Echilibrul insa este esential.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine
Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine[Sursa foto: PixaBay]

Metoda “un trandafir si un spin”

Poti incepe prin a-ti face un ritual zilnic in care sa iti identifici propriile comportamente si calitati pozitive.

Aceasta rutina poarta denumirea de un trandafir si un spin. In fiecare seara poti identifica ceva ce a mers bine in ziua in curs, ori ceva la care te-ai descurcat bine si de care esti mandra, cat si un aspect ce a reprezentat pentru tine o provocare, ori care nu a mers bine ori consideri ca ai facut gresit. Frumusetea acestui exercitiu este ca te ajuta sa vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva, concentrandu-te pe echilibru intre bine si rau, intelegandca este normal sa mai si gresesti, dar ca aceste greseli nu iti defines in intregime personalitatea, tu fiind capabila si de
realizarea unor lucruri bune. Acceptarea ca orice om face greseli este extrem de importanta, astfel incat tu sa nu te lasi coplesita de acestea si sa fii sincera cu tine cu privire la cee ace poti imbunatati la tine, nepierzandu-te insa in aceste momente, pentru ca nu sunt singurele si apreciindu-ti calitatile pe care le ai.

Citeste si: Sfaturi despre succes pentru dezvoltarea ta personala



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Monica Tatoiu despre branduri și care sunt aspectele de care ține cont atunci când cumpără ceva. “Cei care caută brandurile, nu au propria identitate. Eu am încredere că știu să aleg.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies