Trucuri care te motiveaza sa faci sport

Trucuri care te motiveaza sa faci sport
Trucuri care te motiveaza sa faci sport

Iti vine greu sa te trezesti dis-de-dimineata, sa te imbraci in echipamentul de sport si sa dai o tura de parc sau de cartier? Motivatia este cuvantul cheie si ca sa o mentii la cote maxime, tine cont de urmatoarele lucruri.

Alearga impreuna cu o prietena


Cand mergi la alergat cu cineva, sansele de a te tine de treaba cresc considerabil, fiindca ai facut o promisiune prietenei tale si nu vrei sa o incalci. In schimb, daca alergi singura e posibil sa-ti gasesti tot felul de scuze ca sa nu mai faci sport.


Schimba traseul


Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Din

cand in cand schimba traseul, altfel risti sa intri in rutina si sa te plictisesti. Intr-o zi alearga in parc, in alta zi gaseste un loc in care poti urca si cobori cateva trepte sau mergi la sala pentru a alerga pe banda. Daca ai un antrenament variat, vei fi motivata sa te tii de el. Cand te simti obosita, ia-ti liber 2-3 zile, odihneste-te, dupa care reincepe antrenamentul. Astfel, permiti si muschilor sa se recupereze dupa efortul fizic depus, iar tu iti vei reincarca bateriile.

 

Asculta muzica in timp ce alergi

 

Decat sa te uiti la ceas de cat timp alergi, mai bine asculti muzica in timp ce faci sport. Te vei simti mult mai relaxata si nici nu-ti vei da seama cand a trecut timpul. Alege acele melodii care te fac sa gandesti pozitiv si-ti dau energie. Cu siguranta, unele melodii te vor face sa alergi mai repede, fiindca au un ritm alert, asadar pot fi de-a dreptul motivationale.

 

Gandeste-te ca te mentii sanatoasa


Pe langa faptul ca te ajuta sa arzi calorii si sa-ti tonifici musculatura, alergatul aduce si alte beneficii organismului: stimuleaza circulatia sangvina catre toate organele esentiale, mentine inima sanatoasa, elimina stresul si tensiunile nervoase, stimuleaza gandirea pozitiva. In plus, dupa ce ai depus efort, sentimentul ca ai reusit ce ti-ai propus este mult mai placut decat orice altceva.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies