Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani

Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani
Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani

Află din rândurile următoare cum să te machiezi dacă ai peste 50 de ani.

După vârsta de 50 de ani cu siguranță fața noastră nu mai arată ca atunci când aveam 20 de ani. Acesta este un proces normal în cadrul căruia pielea începe să se lase, iar fața noastră se transformă treptat, fiind vizibile semnele de îmbătrânire. În acest caz, trebuie să adaptăm cumva și tehnicile de machiaj conform cu vârsta, astfel încât să încercăm pe cât posibil să întinerim.

În cadrul unei emisiuni, Dana Săvuică ne-a oferit din experiența proprie câteva trucuri de automachiaj pentru femeile de peste 50 de ani.

Cum să nu te machiezi dacă ai peste 50 de ani

Citește și: 3 tunsori la modă în 2023, pentru femei de peste 50 de ani

Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani
Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani[Sursa foto: pexels]

Există anumite produse și culori pe care până la 50 de ani le puteam aplica pe ten. Însă, odată cu vârsta lucrurile s-au schimbat, iar folosirea lor nu poate face altceva decât să ne evidențieze și mai tare imperfecțiunile.

În privința machiajului ochilor, este recomandat să nu mai folosim culori tari sau nuanțe de negru, dar nici culori lucioase.

Nu mai folosesc culori tari, nu mai folosesc negruri, chiar și pentru smokey eyes merg pe marouri. Nu mai punem alb, nu punem lucios. Nu punem nimic care să evidențieze și mai mult pleoapa căzută. Totul trebuie să fie în culori mate .”, a spus Dana Săvuică.

De asemenea, este indicat să înlocuim și tușul cu un creion negru.

Nu vă mai folosiți de tuș pentru că tușul creează linii agresive, dure și atunci ochiul pare dramatic, dar bătrânicios .” spune fostul model.

Totodată, este recomandat ca mascara să o aplicăm doar pe genele de sus.

Dacă te dai cu mascara și pe jos o să apară din nou efectul de ochi căzut .”, a explicat Dana.

În cazul buzelor, Dana Săvuică ne sfătuiește să nu mai folosim rujuri lucioase, ci mate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pentru că buzele se subțiază în timp și apar mici crăpături, nu mai folosim rujuri cu textură grasă și cremoasă, ci unele cu aspect mat .”, a spus aceasta.

Cum să te machiezi singură dacă ai peste 50 de ani

Citește și: Câte tipuri de fond de ten există și cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine

Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani
Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani[Sursa foto: pexels]

Pasul unu. Pregătirea tenului.

Acest pas este foarte important pentru că tenul trebuie să fie curat și hidratat pentru ca machiajul să se așeze corespunzător.

Pasul doi. Aplicăm fondul de ten.

Fondul de ten nu trebuie aplicat într-o cantitate foarte mare pentru a evita efectul de mască.

Pasul trei. Conturăm sprâncenele.

Cu un creion de sprâncene în nuanța lor, desenăm mici firicele în locurile unde întâmpinăm goluri, mergând pe conturul inițial al sprâncenelor. Tot cu ajutorul creionului înălțăm puțin forma sprâncenelor și ne oprim puțin mai sus de marginea ochiului cu creion pentru a crea un efect de ridicare.

Pasul patru. Machiajul ochilor

Aplicăm o nuanță de portocaliu spre maro mat pe toată suprafața pleoapei și în adâncitura ochiului amestecăm portocaliul cu un maro mai închis astfel încât să obținem un contur. Este foarte important să blenduim până când culorile se uniformizează. În zona de mijloc a sprâncenei putem să oferim puțină luminozitatea prin aplicarea unui fard mai deschis la culoare mat. Cu ajutorul unui creion negru conturăm puțin capătul ochiului, fără a depăși conturul acestuia.

Pasul cinci. Aplicăm mascara.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Începem de la bază, unde întărim fundația genelor, iar apoi pornim spre vârful acestora. Așteptăm în jur de un minut și mai aplicăm încă un strat.

Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani
Trucuri de automachiaj pentru femeile peste 50 de ani[Sursa foto: pexels]

Pasul șase. Anticearcăn.

În acest caz este recomandat să aplicăm anticearcăn atât pe suprafața cearcănelor, cât și pe linia nasului pentru a estompa acele riduri vizibile.

Pasul șapte. Aplicăm blush.

După 50 de ani putem folosi un blush cât mai natural, de exemplu cel piersică pe care să îl aplicăm cât mai sus pentru a obține un efect de ridicare al feței.

Pasul opt. Aplicăm conturing.

Conturingul trebuie să fie tot o nuanță naturală pe care să îl aplicăm cât mai sus pe suprafața maxilarului.

Pasul nouă. Machiajul buzelor.

Putem face un contur discret al buzelor cu un creion deschis la culoare și să aplicăm un ruj tot într-o culoare deschisă.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

4 sfaturi de care să ții cont pentru a folosi corect produsele de make-up

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies