Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre pielea lăsată din jurul gâtului.
Pielea lăsată din jurul gâtului este o problemă des întâlnită în rândul femeilor trecute de o anumită vârstă, care odată cu trecerea timpului se confruntă cu apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Stilul de viață, activitățile pe care le desfășoară zilnic, dar și alți factori influențează întregul proces de îmbătrânire, care se manifestă în diferite moduri, de la o persoană la alta. Astfel, unele dintre principalele semne ale acestui proces constau în apariția pielii lăsate din jurul gâtului.
În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Elena Martin, medic specialist chirurgie plastică, a vorbit despre pielea lăsată din jurul gâtului, cum putem să o prevenim și ce trebuie să facem în cazul în care ne confruntăm cu această problemă.
De ce se lasă pielea de pe gât
Potrivit specialistului în domeniu, există o serie de factori care favorizează apariția pielii lăsate din zona gâtului. Astfel, odată cu trecerea timpului, gravitatea își face simțită prezența, iar mișcările frecvente din zona gâtului influențează foarte mult aspectul de piele lăsate. Mai mult decât atât, soarele este un factor nociv care accentuează aspectul de piele îmbătrânită, inclusiv cea din zona gâtului.
„ Este o zonă foarte mobilă, iar astfel apar ridurile orizontale. Întotdeauna ridurile apar perpendicular pe mușchi. Pielea îmbătrânește pentru că ne expunem la soare .”, a spus specialistul în domeniu.
Modificările de greutate pot fi cauze pentru pielea lăsată de pe gât
Citește și: Sfaturi pentru îngrijirea pielii după o cură de slăbire
Mai mult decât atât, potrivit specialistului în domeniu, modificările de greutate reprezintă alte cauze care favorizează apariția pielii lăsate din zona gâtului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„ Modificările de greutate reprezintă o cauză, fie că sunt pe plus sau pe minus.
Ce cremă se aplică pe pielea din jurul gâtului
Pentru a preveni apariția pielii lăsate din jurul gâtului, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim cremă cu factor de protecție solară de dimineață, indiferent de anotimp sau starea vremii, iar seara se recomandă folosirea cremelor cu retinoizi.
Mai mult decât atât, există anumite proceduri pe care le putem face în cabinetul medicului estetician pentru a suplimenta sinteza de colagen la nivelul pielii.
„ În clinică, dacă ne dorim un tratament de întreținere care să stimuleze suplimentar sinteza de colagen, putem alege tratamentele de tip laser sau injectările cu biostimulare, adică să stimulăm mai mult sinteza de colagen .”, a spus specialistul în domeniu.
De asemenea, există anumite intervenții care se fac pentru mușchiul din zona gâtului ca să nu se mai contracte atât de mult și să încetinească acest proces de piele lăsată.
Excesul de grăsime de la gușă
Un alt factor care duce la apariția pielii lăsate din zona gâtului, îl constituie excesul de grăsime de la gușă. Această problemă poate fi îndepărtată prin intermediul unor intervenții minim invazive de tipul liposucție asistată cu radiofrecvență.
Potrivit specialistului în domeniu, această intervenție poate fi efectuată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, în funcție de nevoile fiecăreia. Mai mult decât atât, este nevoie de o serie de analize înainte de operație, un plan de tratament care trebuie respectat și adoptarea unui stil de viață sănătos.
De asemenea, există anumite proceduri regulate între 3 și 6 luni, care se realizează cu anestezie locală sau cremă anestezică și presupun o perioadă de recuperare cuprinsă între 3 și 4 zile. Potrivit specialistului în domeniu, după 6-8 luni pielea începe să își recapete din fermitate, iar rezultatele își fac simțită prezența.
„ Pielea are nevoie de timp, de răbdare, fiind un proces de stimulare pe care noi îl inițiem. Sinteza de colagen se traduce undeva la o lună de la intervenție, trei luni sau chiar șase luni postinjecțional .”, a spus specialistul în domeniu.