Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului. Cum să îți întinerești aspectul și să îți îmbunătățești conturul feței

Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului
Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre pielea lăsată din jurul gâtului.

Pielea lăsată din jurul gâtului este o problemă des întâlnită în rândul femeilor trecute de o anumită vârstă, care odată cu trecerea timpului se confruntă cu apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Stilul de viață, activitățile pe care le desfășoară zilnic, dar și alți factori influențează întregul proces de îmbătrânire, care se manifestă în diferite moduri, de la o persoană la alta. Astfel, unele dintre principalele semne ale acestui proces constau în apariția pielii lăsate din jurul gâtului.

Acestă problemă poate fi atât prevenită, cât și tratată, prin intermediul unor proceduri în cabinetul medicului estetician.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Elena Martin, medic specialist chirurgie plastică, a vorbit despre pielea lăsată din jurul gâtului, cum putem să o prevenim și ce trebuie să facem în cazul în care ne confruntăm cu această problemă.

De ce se lasă pielea de pe gât

Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului
Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există o serie de factori care favorizează apariția pielii lăsate din zona gâtului. Astfel, odată cu trecerea timpului, gravitatea își face simțită prezența, iar mișcările frecvente din zona gâtului influențează foarte mult aspectul de piele lăsate. Mai mult decât atât, soarele este un factor nociv care accentuează aspectul de piele îmbătrânită, inclusiv cea din zona gâtului.

Este o zonă foarte mobilă, iar astfel apar ridurile orizontale. Întotdeauna ridurile apar perpendicular pe mușchi. Pielea îmbătrânește pentru că ne expunem la soare .”, a spus specialistul în domeniu.  

Modificările de greutate pot fi cauze pentru pielea lăsată de pe gât

Citește și: Sfaturi pentru îngrijirea pielii după o cură de slăbire

Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului
Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, potrivit specialistului în domeniu, modificările de greutate reprezintă alte cauze care favorizează apariția pielii lăsate din zona gâtului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Modificările de greutate reprezintă o cauză, fie că sunt pe plus sau pe minus. Când suntem pe plus, vedem un exces de greutate, iar când suntem pe minus, vedem un exces de piele.

Inițial ne deranjează grăsimea, iar ulterior apare pielea. Există și fluctuațiile hormonale care determină modificări la nivelul pielii .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Ce cremă se aplică pe pielea din jurul gâtului

Citește și: Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului
Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului[Sursa foto: freepik]

Pentru a preveni apariția pielii lăsate din jurul gâtului, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim cremă cu factor de protecție solară de dimineață, indiferent de anotimp sau starea vremii, iar seara se recomandă folosirea cremelor cu retinoizi.

Mai mult decât atât, există anumite proceduri pe care le putem face în cabinetul medicului estetician pentru a suplimenta sinteza de colagen la nivelul pielii.

În clinică, dacă ne dorim un tratament de întreținere care să stimuleze suplimentar sinteza de colagen, putem alege tratamentele de tip laser sau injectările cu biostimulare, adică să stimulăm mai mult sinteza de colagen .”, a spus specialistul în domeniu.  

De asemenea, există anumite intervenții care se fac pentru mușchiul din zona gâtului ca să nu se mai contracte atât de mult și să încetinească acest proces de piele lăsată.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Excesul de grăsime de la gușă

Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului
Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului[Sursa foto: freepik]

Un alt factor care duce la apariția pielii lăsate din zona gâtului, îl constituie excesul de grăsime de la gușă. Această problemă poate fi îndepărtată prin intermediul unor intervenții minim invazive de tipul liposucție asistată cu radiofrecvență.

Potrivit specialistului în domeniu, această intervenție poate fi efectuată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, în funcție de nevoile fiecăreia. Mai mult decât atât, este nevoie de o serie de analize înainte de operație, un plan de tratament care trebuie respectat și adoptarea unui stil de viață sănătos.

De asemenea, există anumite proceduri regulate între 3 și 6 luni, care se realizează cu anestezie locală sau cremă anestezică și presupun o perioadă de recuperare cuprinsă între 3 și 4 zile. Potrivit specialistului în domeniu, după 6-8 luni pielea începe să își recapete din fermitate, iar rezultatele își fac simțită prezența.  

Pielea are nevoie de timp, de răbdare, fiind un proces de stimulare pe care noi îl inițiem. Sinteza de colagen se traduce undeva la o lună de la intervenție, trei luni sau chiar șase luni postinjecțional .”, a spus specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum sa scapi de cearcane cat mai rapid. Avem cea mai buna masca faciala

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies