De obicei, după ce ai terminat de gătit, unii specialiști sunt de părere că uleiul din tigaie se poate refolosi de maximum încă două sau trei ori, atâta timp cât acesta a fost filtrat de impurități. Iată care este trucul uimitor care te ajută să păstrezi uleiul limpede pentru o perioadă lungă de timp.
După ce ai prăjit cartofi, carne, chiftele sau alte alimente, uleiul din tigaie trebuie filtrat, dacă îți dorești să îl refolosești pentru o a doua rundă de gătit.
Specialiștii sunt de părere că uleiul în care au fost prăjite anumite produse din carne, trebuie folosit pentru aceeași categorie de produse, precum chiftele, fripturi și multe alte produse de origine animală. De obicei, se recomandă să se folosească uleiul de floarea soarelui sau cel de porumb, pentru a prăji produsele de origine animală. În momentul în care ai terminat preparatul, uleiul trebuie filtrat, iar apoi păstrat la rece, până în momentul în care îl vei refolosi.
Cum păstrezi uleiul din tigaie limpede pentru o perioadă lungă de timp
Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde. Rezultatul este unul uimitor
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum filtrezi uleiul din tigaie pentru a putea fi refolosit
Dacă nu știi cu ce poți filtra uleiul din tigaie, aici ai răspunsul. Trebuie să îl treci printr-un tifon, care ulterior, va absorbi impuritățile, negreala și toate resturile de la prăjeală.
Internauții au descoperit un truc, care te va ajuta de fiecare dată când prăjești carne, cartofi sau clătite. Tot ce trebuie să faci este să presari sarea pe care o pui în bucate. Dacă îți dorești ca uleiul încins să nu păteze pereții, aragazul sau, mai rău, pielea ta, atunci trebuie să presari puțin din solniță și lucrurile se rezolvă. Sarea trebuie pusă atunci când uleiul începe să se încingă.
Citeste si: Cu ce asortezi pantalonii de piele
Citeste si: De ce să pui ceapa în congelator înainte de a o găti. Trucul pe care trebuie să îl încerci