Pentru indepartarea rapida a semintelor din legume, decojirea usoara a citricelor sau tocatul cepei fara lacrimi, exista cateva trucuri care va vor face munca mai usoara. BrightSide a realizat o lista cu trucuri pe care le puteti aplica in bucatarie. Fie ca vreti sa tocati ceapa fara a lacrima sau sa eliminati excesul de grasime din mancare, sfaturile va vor fi cu siguranta de folos.
Indepartarea semintelor din legume
Pentru a indeparta rapid semintele de dovleci sau dovlecei, utilizati o lingura de inghetata. Marginea sa ascutita elimina semintele cu usurinta.
Eliminarea excesului de grasimi din alimentele gatite
Daca preaparatul pe care l-ati gatit se dovedeste a fi neasteptat de bogat in grasime, puteti sa o eliminati cu usurinta folosind cateva cuburi de gheata si un prosop de hartie. infasurati gheata in prosop si treceti-o peste grasime.
Utilizati folia de plastic ca un bucatar preofesionist
Daca intampinati dificultati la folosirea foliei de plastic, inseamna ca nu o pastrati la frigider. tinuta la rece, folia se comporta mai bine, fiind mult mai usor de manevrat.
Decojirea citricelor
Decojeste citricile mult mai repede punandu-le 20 de secunde in cuptorul cu microunde.
Indepartarea cojilor de ou
Atunci cand fierbeti ouale, adaugati sifon sau otet in apa. Acest lucru va face mult mai usoara indepartarea cojilor.
Tocatul cepei fara lacrimi
Congelatorul va poate fi de mare ajutor in aceasta privinta. Puneti ceapa la rece timp de 30 minute inainte de a o taia. Faceti acest lucru numai daca intentionati sa gatiti ceapa, nu si in cazul salatelor.
Hartie de copt in locul formelor de briose
Daca nu aveti forme speciale pentru briose, utilizati hartie de copt. Aceasta metoda are avantajul de a produce forme originale, care arata mult mai interesant.
sursa: adevarul.ro