Trucuri pentru a face față frigului. Cum să îți păstrezi căldura trupului

Trucuri pentru a face față frigului. Cum să îți păstrezi căldura trupului
Trucuri pentru a face față frigului. Cum să îți păstrezi căldura trupului

Cum facem față frigului, acum că temperaturile au început să fie din ce în ce mai scăzute? Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a-ți păstra căldura corpului și pentru a nu resimți puținele grade din termometre.

Frigul a început să-și facă simțită prezența, iar noi trebuie să găsim soluții pentru a face față temperaturilor scăzute. În această perioadă este indicat să avem grijă cum ne îmbrăcăm, dar și ce alimente și ce băuturi consumăm. 

Ce trebuie să faci atunci când este frig

Chiar dacă iarna nu a venit încă, iar temperaturile nu au scăzut sub zero grade, dimineața și seara este destul de frig, iar noi trebuie să învățăm cum să trecem cu bine peste această perioadă. 

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să faceți ca să vă păstrați căldura corpului:

1. Îmbrăcați-vă mai gros

Încă de când eram mici, ni s-a spus că trebuie să ne îmbrăcăm mai gros, atunci când afară este frig. Regula este valabilă în continuare. Ideal ar fi să purtați un maiou, care să se lipească de piele, iar peste el să puneți și un tricou.

De-abia după aceea îmbrăcați-vă cu un pulover sau cu o bluză mai groasă. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În acest fel, veți reține căldura naturală a corpului și nu o să vă fie frig. De asemenea, aveți grijă să vă acoperiți întotdeauna extremitățile, pentru că acestea sunt primele care iau contact direct cu temperaturile de afară.

Aici ne referim la mâini și la cap. 

Purtați mănuși și căciulă. Asigurați-vă și că aveți încălțăminte de calitate, de preferat cu puțină blăniță în interior și șosete groase. De asemenea, nu umblați cu abdomenul și cu spatele dezgolite, chiar dacă vă doriți să vă îmbrăcați așa cum dictează moda. Nu uitați că sănătatea este cea mai importantă. 

2.

Aveți grijă la alimentație

În sezonul rece, alimentația este și mai importantă decât în restul anului. Corpul are nevoie de vitamine și de minerale, pentru a putea face față frigului. Consumați cât mai multe fructe și legume, pentru că acestea o să vă ajute corpul să se încălzească mai repede. 

Bineînțeles că supele sunt ideale atunci când afară este frig. În acest fel, vă veți încălzi imediat, iar căldura naturală a corpului va fi reținută pentru mai mult timp.

Aveți nevoie și de proteine, pentru că organismul se încălzește mai repede atunci când le digeră.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Trucuri pentru a păstra căldura naturală a corpului

Nu doar alimentația și îmbrăcămintea vă ajută să treceți cu bine peste zilele friguroase. Mai sunt și alte trucuri, prin care îi puteți da o mână de ajutor organismului, ca acesta să-și poată menține temperatura normală. 

În primul rând, nu mergeți cu mâinile în buzunare. Știm că atunci când este frig, primul impuls este să băgați mâinie la căldură, în buzunarele gecilor, dar acest lucru nu este recomandat.

Explicația este logică: atunci când mergeți cu mâinile pe lângă corp le și balansați, iar acest lucru duce la încălzirea corpului. 

Cafeaua nu se bea niciodată afară, în frig. Dacă faceți acest lucru, veți pierde căldura naturală a corpului. Se știe că această băutură blochează receptorii vaselor sanguine și astfel, acestea se dilată. În momentul în care vasele nu se mai contractă, corpul pierde căldura. 

Evitați să faceți băi fierbinți. Nu este indicat nici să aveți căldură prea mare în casă, pentru că în acest fel, corpul dumneavoastră va fi expus la schimbări bruște de temperatură și nu vă va fi de niciun ajutor. Dacă în casă este foarte cald, iar afară foarte frig, corpul va resimți și mai rău temperaturile scăzute.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies