Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proaspătă. Multe gospodine omit acest detaliu

Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă
Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă

Carnea de pui este, fără doar și poate, un preparat de bază în bucătăriile gospodinelor. Se poate găti într-o multitudine de feluri, toate fiind foarte apreciate până și de cei mai mofturoși meseni. De multe ori poate ți-a fost dificil să o alegi pe cea mai bună de pe rafturile magazinelor, însă acum vei afla câteva trucuri care te vor ajuta să îți dai seama din prima de calitatea cărnii de pui!

Consumul acestui tip de carne are numeroase beneficii pentru organismul nostru, asta doar dacă identifici corect prospețimea și calitatea. Îți permite să o gătești în multe moduri, după preferințele tuturor celor din familie, dar trebuie să ai în vedere mai multe lucruri pentru a pune pe masă un preparat 100% sănătos.

Citeste si: Cum să cureți rapid geamurile din casă. Toate gospodinele trebuie să știe acest truc

Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă
Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă[Sursa foto: PixaBay]

Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă

Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în evidență atunci când te afli în fața raftului cu preparate din pui este, fără doar și poate, culoarea acesteia. O bucată de carne de pui proaspătă și de calitate va avea întotdeauna culoarea alb-gălbui. Dacă nu o identifici astfel și are un miros neplăcut, renunță și îndreaptă-te către alt produs.

Luminile din frigiderele de depozitare pot influența culoarea! Este recomandat să iei produsul în mână și să îl analizezi de aproape.

Un truc foarte eficient pe care îl folosesc gospodinele chiar în momentul în care se află la cupărături este testul cu degetul. Apasă ușor pe carnea din ambalaj, iar dacă observi că aceasta revine la forma inițială într-un timp foarte scurt, poți fi sigură că este proaspătă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: De ce e bine să torni oțet în pantofi! Trucul care te ajută în multe situații

Puiul proaspăt trebuie să aibă pielea opacă și fără pete! În cazul în care îți dorești să cumperi un pui întreg, atunci trebuie neapărat să ții cont de forma acestuia.

Un pui sănătos și proapăt are forma alungită și pieptul rotunjit.

Ambalajul este, de asemenea, foarte important! Pentru început, trebuie să te uiți cu atenție la cum este depozitat puiul. În cazul în care ambalajul este perforat, rupt sau deteriorat în orice fel, renunță la achziție.

Tot pe ambalaj trebuie să fie lipită, neapărat, eticheta. Pe acestea trebuie să apară detalii despre termenul de valabilitate, condițiile în care a fost depozitată carnea, informații despre producător și cantitatea netă.

Gospodinele trebuie să fie atente în mod special la ștampila sanitar-veterinară care identifică producătorul!

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui un borcan cu lapte în cuptorul cu microunde! Trucul genial care îți va schimba viața

Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă
Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proapătă[Sursa foto: PixaBay]

Carnea de pui devine toxică dacă nu este găstită corect! Ce trebuie să știe gospodinele

Chiar dacă ai preparat carnea de pui într-un mod natural, la cuptor, prin fierbere sau la grătar, reîncâlzirea acesteia poate avea efecte devastatoare asupra organismului.

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește modul de consum, asta dacă folosim cuptorul cu microunde pentru a reîncâlzi carnea de pui. Nu toate alimentele pot fi pregătite pentru servire în acest mod, împlicit nici carnea de pui. Încălzirea rapidă a alimentelor predispuse la bacterii ne-ar putea afecta sănătatea.

În cazul puiului, specialiștii spun că este un risc foarte mare deoarece bacteriile pot supraviețui, astfel fiind contaminați cu salmonella.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sfaturi și trucuri despre cum poți asorta geaca de piele

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies