Trucuri pentru a te distra bine la petrecerile de la sfarsitul anului! Mananci si bei fara sa te ingrasi

Trucuri pentru a te distra bine la petrecerile de la sfarsitul anului! Mananci si bei fara sa te ingrasi
Trucuri pentru a te distra bine la petrecerile de la sfarsitul anului! Mananci si bei fara sa te ingrasi

Sfarsitul de an reprezinta pentru multe femei o lupta cu kilogramele accumulate in aceasta perioada. Petrecerile de la sfarsitul anului, dulciurile minunate si mancarurile sofisticate te pun in dificultate. Iata cateva sfaturi de la specialisti care te vor ajuta sa nu te ingrasi, fara a-ti strica distractia de Craciun sau de Revelion.

La petreceri, concentreaza-te pe un singur obicei sanatos

"Incerc sa nu am prea multe reguli atunci cand merg la o petrecere.  In schimb, tin cu dintii de o singura practica sanatoasa si nu ma abat de la ea, indiferent de situatie”, spune Gunnar Peterson un celebru antrenor, printre ai carui clienti se numara Khloe Kardashian si Sofia Vergara. Poti sa iti impui orice, sa nu bei alcool sau sa sari peste aperitive.

Daca iti impui o sigura restrictie e mult mai usor sa o respecti.

Priveste bufetul ca o persoana slaba.

Persoanele slabe, spre deosebire de cele plinute, analizeaza masa inainte de a incepe sa manance. Cercetatorul Brian Wansink autorul cartii “Slim by design”, spune ca persoanele slabe aleg de obicei o farfurie mai mica, stau la o distanta mai mare de masa si de obicei stau cu spatele la masa.

Asa ca in loc de o farfurie mare, incercati una de desert si, dupa ce ati ales, incercati sa va asezati undeva la distanta de masa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Asigura-te ca ai mainile ocupate

Un alt nutritionist spune ca e bine ca la petreceri sa stai cu telefonul intr-o mana si cu un pahar (preferabil cu apa) in celalalta.

Cu ambele maini ocupate, va fi mult mai putin probabil sa poti sa apuci un aperitiv de pe tava.

Urmeaza regula de trei muscaturi

Acesta este o alta regula de aur: “Ai luat o tarta delicioasa? Trei muscaturi iti ajung", spun nutritionistii, care si explica de ce: prima muscatura este testul gustului, la a doua se mentine mental aroma, la a treia savurezi cu adevarat tarta, deci cele trei muscaturi iti sunt sunt suficiente pentru a te bucura cu adevarat de ceea ce mananci.

Evita cocktailurile

Un cocktail festiv da savoare unei petreceri.  Nutritionistii insa spun ca bauturile realizate cu oua, smantana, zahar trebuie evitate. E ca si cum ai manca un desert si ai bea alcool. In schimb, poti alege bauturile simple, cu mai putine ingrediente si incearca sa le bei sorbind, incet si nu dandu-le pe gat imediat. Iata, cateva exemple de bauturi si numarul de calorii: sampania (80 de calorii pe sticla), vinul fiert (160 de calorii pe sticla), Cosmopolitan (273 de calorii pe sticla).



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies