Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor. Cum să aveți grădina plină de flori magnifice! 

ingrijire trandafiri ghiveci
Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor.

Îngrijirea trandafirilor poate să fie uneori destul de dificilă. Însă știați care sunt anumite trucuri care vă pot ajuta? 

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre trucurile pe care trebuie să utilizați atunci când vine vorba despre îngrijirea trandafirilor. În plus, descoperiți și cum trebuie îngrijiți în ceea ce privește locul, udarea, îngrășămintele, dar și perioada iernii. 

 

Alegeți un loc potrivit 

Trandafirii trebuie să fie plantați fie în afar locuinței, fie în interiorul acesteia, mai exact, pe un balcon, într-un ghiveci potrivit. 

Oamenii fac o greșeală când își aleg trandafirii să-i planteze, să zicem pe balcon, da trandafirul trebuie să-l ținem la cât mai multă lumină, dacă îi dăm soare, lumină și hrană vom avea flori foarte multe, dacă nu are lumină nu va înflori. Plantele se pun în ghivece. Dacă vrem să plantăm pe balcoane sau în jardiniere, depinde ce trandafiri alegeți. Eu recomand tot timpul dacă punem pe balcon, în balcon de mici dimensiuni trandafirii, floribunda, pentru că el nu numai că rezistă foarte mult.

Important este să alegem ghiveciul special pentru el. ”, a specificat specialistul, Marin Constantin. 

tratament pentru trandafiri
Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor.[Sursa foto: freepik]

Udarea corectă  

Și în ceea ce privește udarea trandafirilor, trebuie cunoscut faptul că, exact că la orice altă floare și plantă, procesul de udare este unul foarte important. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Fiecare trandafir în parte are nevoie de o altă tratare, nu este niciodată la fel, adică înseamnă că trebuie să le hrănim, însemnând apă, care ajută la transportul hranei de trandafir. ”, a adăugat acesta. 

taierea trandafirilor primavara
Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor.[Sursa foto: freepik]

Utilizați îngrășăminte speciale pentru trandafiri 

Bineînțeles că există și anumite îngrășăminte speciale pentru trandafiri, astfel încât aceștia să se dezvolte așa cum ne dorim și cum ar trebui, pentru a ne bucură cât mai mult timp de ei. 

Cea mai simplă variantă pentru cel care nu se pricepe deloc, merge la o fitofarmacie și cere îngrășăminte cu eliberare controlată. Ce înseamnă asta? In momentul în care am pus trandafirul, am plantat, dacă am un ghiveci de 10 L, cele pe care le folosim noi au undeva la 3 grame pe fiecare litru, deci avem nevoie de 30 de grame de îngrășământ și acel îngrășământ este de 3-6 sau 9 luni.

Eliberează treptat toate micro și macro elementele de care au nevoie trandafirii. ”, a menționat acesta. 

tratament naturist pentru trandafiri
Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 3 idei de cadouri pentru nașă

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Iernarea corespunzătoare 

Bineînțeles că și atunci când vine vorba despre un anotimp mai rece, trebuie cunoscute anumite aspecte legate de îngrijirea trandafirilor, exact așa cum precizează și specialistul. 

Trebuie să avem grijă să nu îl ducem la temperaturi crescute iarna, să stea să-l prindă frigul, să poată să pice frunzele. Acești trandafiri pot să stea afară fără nicio problemă, pentru că sunt altoiți, rădăcină de măceș rezistă oriunde și oricum, nu are nicio problemă, important e să-l lăsăm să-i pice frunza.

”, a încheiat specialistul

boala la trandafiri
Trucuri pentru îngrijirea trandafirilor.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ingredientul secret pe care trebuie să îl pui la rădăcina trandafirilor, pentru a crește de mai multe ori pe an. Grădinarii pricepuți știu acest truc



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Top 3 idei de cadouri pentru nașă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies