O buna comunicare este vitala in orice relatie, insa aceasta nu consta numai in vorbe. Comunicarea nonverbala poate exprima si ea la fel de multe. Iar uneori, chiar mai multe.
1. Ochii
Ochii nu ofera intotdeauna o imagine foarte clara despre sufletul unei persoane, insa pot furniza indicii valoroase despre cum se simte aceasta.
Contactul vizual- Cand vorbesti cu o alta persoana, aceasta se simte in largul ei si se uita la tine cand ii vorbesti? Contactul vizual insistent poate indica o atitudine agresiva sau ca persoana cu care vorbesti te minte. Pe de alta parte, evitarea contactului vizual poate semnala nervozitate sau ca ascunde ceva.
Clipitul- Persoanele clipesc prea rapid cand se simt stresate sau cand nu se simt in largul lor.
Directia privirii- Cand o persoana se uita spre stanga, inseamna ca incearca sa-si aminteasca ceva. Daca se uita spre dreapta, acceseaza regiunea creativitatii si imaginatiei si ar putea sa insemne ca incearca sa te pacaleasca. Coborarea privirii poate semnala supunere sau vinovatie si refuzul unei persoane de a te infrunta dintr-un motiv sau altul.
2. Gura
Gura exprima mai mult decat cuvinte. Iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont.
Muscarea buzelor- Poate fi un semn ca o persoana se simte stresata, ingrijorata sau este cuprinsa de anxietate.
Acoperirea gurii- Ne acoperim gura pentru a ascunde o reactie emotionala, cum ar fi un ranjet sau o expresie de uimire.
Zambet sincer sau fals- Un zambet sincer implica toata fata, pana la nivelul ochilor, unde se formeaza de regula riduri de expresie.
Citeste continuarea aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro