Stiai ca poti sa iti faci munca mai usoara in bucatarie aplicand tot felul de trucuri? De la felul in care cureti ceapa si pana la modul in care fierbi pastele.
1. Prepara ouale ochiuri la microunde
Sparge un ou si pune-l intr-un castronel, adauga cateva picaturi de apa, apoi acopera-l cu o farfurie. Lasa-l la microunde 2 minute si este gata.
2. Curata oalele din inox cu otet si apa
Pentru a reda stralucirea vaselor tale sterge-le cu otet si apa sau lasa-le la inmuiat in aceasta apa. Vor fi stralucitoare fara sa freci la ele.
3. Spala-te pe maini cu suc de lamaie pentru a scapa de mirosurile nedorite
Pentru a indeparta mirosul de ceapa, peste sau usturoi de pe maini, spala-te cu suc de lamaie si mirosul neplacut dispare imediat.
4. Fierbe lingurile de lemn
Lingurile si ustensilele de lemn din bucatarie tind sa capete un miros neplacut dupa prea multa folosire. Ca sa le cureti eficient si sa le indepartezi mirosul, pune-le intr-un vas si fierbe-le, dupa care lasa-le sa se usuce la soare.
5. Pune ceapa la congelator 30 de minute inainte sa o toci
Daca folosesti ceapa pentru gatit si nu pentru salata, pune-o la frigider 30 de minute inainte sa o toci si nu vei mai avea probleme cu lacrimile.
6. Pune putin otet in apa in care fierbi ouale si ele se vor curata mai usor
Unele oua ti se pare ca se curata foarte greu? Tot ce trebuie sa faci este sa pui putin otet in apa in care fierb.