Deseori atunci când vine vorba despre decojirea roșiilor, nu reușim să o facem ca la carte, însă există un truc care ne poate ajuta.
Mâncarea iese mult mai gustoasă și aromată dacă vei alege să ții cont de aceste trucuri, fie că ai nevoie că roșia să fie decojita sau tăiată. În acest fel, își va păstra gustul sănătos și cu siguranță te va face să mai repeți acest truc de fiecare dată când gătești.
Trucurile care te vor ajuta să decojești o roșie și să o tai cat mai bine în cubulețe
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Bineînțeles că există și alte modalități prin care poți decoji o roșie sau o poți tăia cât să își păstreze zeama gustoasă, încă aceste două trucuri cu siguranță sunt mult mai ușoare în comparație cu altele. Astfel, atunci când vine vorba despre decojirea roșiilor, tot ce trebuie să faci este să iei un cuțit și să crestezi roșia pe o parte, în formă de X. Ulterior, o așezi într-un bol de dimensiuni potrivite și torni peste ea apă fierbinte, cât să o acopere.
Este nevoie să aștepți aproximativ 30 de secunde sau până când vei observa că se întoarce singură. Abia atunci înseamnă că este gata de decojire și te poți apuca de treabă!Atunci când vine vorba despre tăierea roșiilor, însă reușind să rămână întreagă și să își păstreze sucul, mai există un alt truc pe care îl poți utiliza. Tot ce trebuie să faci este să iei roșia dorită și să o așezi pe un tocător.
Cu ajutorul unui cuțit ascuțit și ceva mai mare, începe să tai felii mai groase și încearcă să nu apeși prea mult pe roșie. Cu cât feliile se taie mai groase, cu atât cubulețele vor fi mai mici, la final. Așază apoi câte două felii una peste cealaltă și taie pe lungime. Ține cont să fie cât mai egale tăieturile. Întoarce apoi bucățile de roșii și continuă să tai, însă de această dată, în cubulețe mai mici, tot de aceeași dimensiune, de preferat.