Zahărul brun se întărește mult mai repede decât zahărul alb, însă știai cum poți să eviți acest lucru?
Avem nevoie de zahăr, de fiecare dată când ne dorim să pregătim un ceai, o cafea sau un desert pe cinste. Însă cu toate acestea, există nenumărate persoane care au schimbat zahărul alb, cu cel brun, iar acesta este cel care se întărește de cele mai multe ori. Pentru a evita acest lucru, putem ține cont de următoarele trucuri, acolo unde vom avea nevoie de o hârtie umedă, o felie de pâine sau câteva coji de portocale.
Trucurile care vor ajuta zahărul brun să nu mai devină tare ca piatra
Citește și: Cum poți să scapi de grăsimea din tava de brioșe? Alege trucul care îți va salva desertul!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Trucul care te va ajuta să cureți mai bine lingurile de lemn din bucătărie! Ai nevoie doar de câteva lucruri
Pentru a te asigura că zahărul brun nu se va mai întări în recipientul în care este ținut, trebuie să te asiguri că urmezi toate trucurile de mai jos:
- Un prim truc legat de acest lucru, te va ajuta să înmoi zaharul și să îl aduci la forma sa inițială, în cazul în care deja s-a întărit. Astfel, tot ce trebuie să faci este să pui deasupra zahărului, o hârtie umedă, iar ulterior să introduci recipientul în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 30 de secunde. Atenție însă! Înainte de toate, trebuie să te asiguri că recipientul este rezistent la căldură, în caz contrar, mută zahărul într-un astfel de recipient potrivit și rezistent. Așadar, după intervalul de timp în care zahărul a fost ținut în cuptorul cu microunde, acesta trebuie scos, iar cu o furculiță începi să îl destrami, pentru că o vei face foarte ușor.
- Pentru un al doilea truc care te va ajuta, de asemenea, să faci zahărul tău brun să fie normal și nu tare ca piatra, tot ce trebuie să faci este să adaugi în recipientul cu zahăr, o felie de pâine. Închide bine recipientul și așteaptă timp de aproximativ 24 de ore sau chiar mai mult, în funcție de preferințe. După acest interval de timp, vei vedea cum rolurile s-au schimbat, iar felia de pâine s-a întărit și zahărul brun este mai moale ca niciodată!
- Nu în ultimul rând, un truc care va ajuta zahărul să se mențină moale și să nu se mai întărească este și cel în care trebuie să îl pui în recipientul dorit, iar deasupra să adaugi și câteva coji de portocală, făcute în bucățele mai mici.