Celebrul bucatar britanic Jamie Oliver ofera in cartile si emisiunile sale o multime de sfaturi culinare gratie carora nu numai ca gatitul devine mai usor, ci si preparatele ies mai gustoase.
Se mai intampla ca ciorbele si sosurile pe care le gatim sa iasa uneori prea pline de grasime sau ulei. Exista insa un truc la care puteti apela ca sa degresati preparatul. Puneti un cub de gheata in ciorba/supa/sos si veti vedea ca atrage grasimea in jurul lui, exact lucrul de care aveti nevoie pentru a aduna surplusul cu o spatula sau o lingura.
La fel de neplacut este sa pui o cantitate prea mare de sare in mancare.
Pentru a nu lungi inutil timpul de preparare al unui fel de mancare, adauati numai apa fierbinte pe parcurs, daca este nevoie. Nu turnati niciodata apa rece pentru ca aceasta incetineste procesul termic.
Pana si orezul care s-a lipit de fundul cratitei si a capatat un gust neplacut, usor afumat, poate fi salvat destul de simplu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: adevarul.ro