Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul din bucătărie fără produse cumpărate din magazine

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul
Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Iată cum poți curăța cuptorul rapid, fără produse cumpărate din magazine. Trucurile pe care le poți folosi foarte ușor.

Gătitul este un moment de relaxare pentru foarte multe persoane, însă nu la fel de relaxant este și momentul în care trebuie să curățăm cuptorul, deoarece uleiul sau grăsimea pot ajunge chiar și prin cele mai mici zone, care dau foarte mare bătaie de cap atunci când trebuie să fie curățate. Există, cu toate acestea, o metodă foarte simplă prin care poți să cureți cuptorul tău în doar 30 de minute, fără să te folosești de produse toxice, care să aibă un impact negativ asupra pielii sau ochilor tăi, dar nici nu trebuie să apelezi la alte produse cumpărate din magazin.

Cum să curățați un cuptor folosindu-vă de abur

Citește și: Cum să faci o soluție pentru curățarea mai multor suprafețe din baie

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Citește și: Detergent de casă pentru canapele din piele

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cu siguranță ați folosit foarte multe metode prin care să curățați cuptorul vostru, iar unele dintre ele nu au avut un rezultat tocmai pe placul vostru. Dacă cuptorul este utilizat în mod regulat și nu poate fi curățat decât o dată la câteva săptămâni sau luni, din cauza lipsei de timp, utilizarea acestei metode vă poate ajuta să vă scurteze mult timp pe care îl pierdeți la curățarea sa.

Există o metodă foarte ușoară să curățați cuptorul folosindu-vă de abur, iar tot ce trebuie să faceți este să umpleți o oală mare cu apă pe aragaz și lăsați-o până în punctul în care fierbe cu capacul pus pe ea. Aduceți oala și băgați-o în cuptor, la o temperatură ridicată, cât să creeze sufficient abur care să rămână în interior.

Folosiți de fiecare dată mănuși, deoarece temperatura apei este una foarte ridicată, iar vasul este, de asemenea, fierbinte.

Închideți imediat ușa cuptorului și lăsați vasul în cuptor să se aburească timp de cel puțin 30 de minute. Acest lucru va permite ca aburul să pătrundă până și în cele mai mici locuri și să ușureze ștergerea. După cele 30 de minute trecute, deschideți ușa cuptorului și scoateți cu grijă vasul folosindu-vă de aceleași mănuși. Ultimul pas este unul foarte simplu, deoarece tot ce trebuie să faceți este să luați o cârpă curată și să ștergeți interiorul cuptorului.
Aburul ar fi trebuit să desprindă cu ușurință orice punct de grăsime sau murdărie care a rămas fixat pe anumite suprafețe, deoarece la temperaturile înalte, acestea încep să se topească, dacă ele au ajuns să fie solide în anumite locuri. De aici, totul este simplu, iar dacă vreți să redați mirosul plăcut cuptorului vostru și să veniți cu un strat de strălucire, puteți doar să folosiți o soluție pe care o aveți în casă pentru a realiza ultimul pas de curățare.

Sfaturi pentru o curățare eficientă a cuptorului

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Există și câteva sfaturi care te pot ajuta să cureți cuptorul ușor, fără să lași urme pe anumite suprafețe, ci mai degrabă să îți ușurezi munca. Utilizați un burete sau o perie de exfoliere pentru pete mai dure sau depozite de grăsime aflate în colțuri în care ajungeți cu greu. Grăsimea de pe părțile laterale ale cuptorului va începe să curgă odată cu aburul care începe să acționeze asupra ei. Închideți tot timpul ușa cuptorului în momentul în care doriți să realizați o astfel de curățare, pentru ca temperatura să se păstreze cât mai ridicată. Curățarea cuptorului și intervalul de timp în care trebuie făcută curățenia este strict alegerea personală, dar cei care își doresc să îl păstreze tot timpul curat și să muncească mai puțin, fără să lase ca murdăria să se adune mult timp, îl poți șterge cel puțin o dată pe săptămână. Procedura cu abur va face față în funcție de cât de murdar este cuptorul vostru și acum cât timp ați realizat o curățare profundă. Cu cât cuptorul  este curățat mai des, cu atât este mai ușor să îl păstrați curat, iar în momentul în care uleiul a căzut din vas în anumite zone, cel mai bine ar fi să așteptați ca acesta să se răcească și să îl ștergeți imediat cu o lavetă, pentru a nu deveni solid și a fi foarte greu de îndepărtat.

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies