Asa se fac trufe crude de ciocolata "imbogatite" cu proteine de calitate din seminte de canepa.
Ingrediente
- o cana fulgi de ovaz
- o cana mix de nuci (nuci romanesti, caju,alune de padure sau orice fel de nuci preferati- hidratate in prealabil)
- un sfert de cana de cacao (preferabil crud, organic)
- 3 linguri cu varf de seminte de canepa
- 3 linguri miere cristalizata
- aproximativ un sfert de cana de apa (pentru a lega amestecul)
- o lingurita rasa
de pudra de vanilie
- un praf de sare
- doua linguri unt de cocos
- cacao/ nuci pisate pentru 'tavalire'
Preparare
Se proceseaza toate ingredientele in afara de cacao/nucile pisate intr-un blender pana se obtine o pasta groasa, modelabila (noi folosim si recomandam Thermomix- insa orice blender poate face treaba buna).
Se va adauga apa atat cat e necesar astfel incat sa rezulte o compozitie inchegata. Se modeleaza bombonele care vor fi date ulterior prin cacao sau nuci pisate.
Sursa
Ingrediente
- o cana fulgi de ovaz
- o cana mix de nuci (nuci romanesti, caju,alune de padure sau orice fel de nuci preferati- hidratate in prealabil)
- un sfert de cana de cacao (preferabil crud, organic)
- 3 linguri cu varf de seminte de canepa
- 3 linguri miere cristalizata
- aproximativ un
sfert de cana de apa (pentru a lega amestecul)
- o lingurita rasa de pudra de vanilie
- un praf de sare
- doua linguri unt de cocos
- cacao/ nuci pisate pentru 'tavalire'
Preparare
Se proceseaza toate ingredientele in afara de cacao/nucile pisate intr-un blender pana se obtine o pasta groasa, modelabila (noi folosim si recomandam Thermomix- insa orice blender poate face treaba buna).
Se va adauga apa atat cat e necesar astfel incat sa rezulte o compozitie inchegata. Se modeleaza bombonele care vor fi date ulterior prin cacao sau nuci pisate.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro