Daca obisnuiati sa va beti cafeaua sorbind cu inghitituri mici, inseamna ca pana acum nu v-ati bucurat cu adevarat de aroma ei.
Cercetatorii au aflat ca este mai bine sa bem cafeaua cu inghitituri cat mai mari. Astfel, gustul cafelei va fi mai intens perceput, in special in cazul unui espresso.
Descoperirea ii va ajuta pe cercetatorii de la Universitatea din Napoli sa inteleaga ce factori contribuie la placerea cu care multe persoane percep aroma cafelei.
Mirosul si gustul sunt in stransa legatura, explica ei. Astfel, cu cat sorbitura este mai mare, cu atat mai bine va fi perceputa aroma cafelei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Aceasta metoda nu este insa utila in cazul altor bauturi, cum ar fi vinul, care trebuie savurat cat mai incet.
Rezultatele studiului au fost publicate in revista Food Research International.
Pentru amatorii de cafea care sunt si fumatori, cercetatorii au insa o veste proasta.
In cadrul unui alt test, 451 de voluntari au testat patru gusturi diferite – dulce, sarat, amar si acru si au notat intensitatea perceperii lor. Gustul amar nu era perceput corect de fumatori.
Efectul negativ al fumatului dureaza chiar si dupa ce persoana a renuntat la acest viciu.
Sursa: www.descopera.ro