Tu practici jogging in mod corect? Iata cum trebuie sa faci pentru a avea cele mai bune rezultate!

Tu practici jogging in mod corect? Iata cum trebuie sa faci pentru a avea cele mai bune rezultate!
Tu practici jogging in mod corect? Iata cum trebuie sa faci pentru a avea cele mai bune rezultate!

Alergarile usoare, de trei ori pe saptamana, fiecare sesiune avand intre 20 si 50 de minute, au efecte pozitive asupra sanatatii si sunt mai sigure, comparativ cu alergarile intensive, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.

Persoanele care alearga foarte mult, in sesiuni intensive si dese, au un risc de deces mai mare comparativ cu cel al persoanelor care au un stil de viata sedentar, potrivit cercetatorilor, care spun ca adeptii unui program de alergat (jogging) in ritm mai calm sau moderat au cel mai mic risc de deces.

Studiul citat de dailymail.co.uk vine sa confirme o serie de alte cercetari care au aratat ca exercitiile fizice foarte intense nu sunt benefice sanatatii.

Cercetari anterioare au sugerat ca activitati precum maratoanele, triatloanele si cursele de ciclism pe distante foarte lungi pot cauza schimbari structurale ale inimii si arterelor principale, care in cele din urma pot duce la daune de durata.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Oamenii de stiinta danezi au urmarit 1.098 de practicanti sanatosi ai joggingului si 413 persoane sanatoase, dar care nu practicau alergarile, timp de 12 ani.

Studiul, care a analizat numarul de ore de alergare, frecventa si perceptia individuala asupra ritmului de alergare, a descoperit ca voluntarii care alergau intensiv aveau acelasi risc de deces ca persoanele sedentare, in timp ce voluntarii moderati au prezentat cel mai mic risc de deces.

Un program de alergari care se intindea pe durata a o ora pana la doua ore si 24 de minute pe saptamana a fost asociat cu cea mai mica rata de deces, iar frecventa optima a alergarilor a fost stabilita la nu mai mult de trei sedinte pe saptamana.

Per total, cele mai mici rate de deces au fost identificate in randul voluntarilor care alergau intr-un ritm lent sau moderat, in timp ce voluntarii cu un ritm agresiv de alergare prezentau acelasi risc ca si persoanele sedentare.

Cercetatorii au inregistrat 28 de decese intre voluntarii care practicau joggingul si 128 in randul celor sedentari, potrivit studiului publicat in Journal of the American College of Cardiology.


Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies