Deși românii consumă foarte multă pâine, nu foarte mulți sunt cei care știu că acest aliment este extrem de toxic! Medicul Adina Alberts a făcut anunțul.
Medicul Adina Alberts a tras un semnal de alarmă, povestind că un aliment consumat extrem de des de români este extrem de toxic și, în timp, poate dăuna organismului. Pâinea din comerț este foarte nocivă, datorită ingredientelor pe care le conține, iar Adina Alberts a realizat o listă cu tot ce este regăsit în pâine, unul dintre alimentele preferate ale românilor.
Citeste si: Adina Alberts, despre educația sexuală în școli: „Nu trebuie să uităm de bolile cu transmitere sexuală”
Tu știai că acest aliment este toxic?! Pâinea este nocivă, iar noi o consumăm în cantități imense
„100 kg de pâine „otrăvită” consumă un român, anual!
Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Europa, consumând aproape o pâine pe zi. Și, mai multe de o tremie din această pâine este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O bombă chimică fără doar și poate!
De departe cea mai surprinzătoare substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă. Despre ADA e bine să știți că este un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor.
ADA este cel mai utilizat agent de maturizare al făinii de grâu și are rol de creștere a volumului și de îmbunătățire a texturii miezului,” a declarat Adina Alberts.Ce conține pâinea din comerț? Nu te-ai fi așteptat la asta!
„Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă.
Despre ADA mai trebuie să știți că:
- se introduce în făină chiar de la moară;
- este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate;
- acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA.
Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită,” a scris medicul Adina Alberts, pe pagina sa de Facebook.