Tu stii care sunt medicamentele care afecteaza erectia? Afla-le acum!

Tu stii care sunt medicamentele care afecteaza erectia? Afla-le acum!
Tu stii care sunt medicamentele care afecteaza erectia? Afla-le acum!

Pe langa bolile organice, sanatatea sexuala a barbatului poate fi afectata si de cauze psihologice, precum anxietatea sau depresia, dar si din cauza antidepresivelor prescrise pentru aceste afectiuni!

Disfunctia erectila (DE) este cel mai important semnal de alarma ca ceva nu merge cum trebuie in organismul barbatului. Nu doar bolile organice afecteaza insa „barbatia”, ci si traumele psihologice. „Aproximativ 20% din cauzele disfunctiei erectile sunt de natura psihologica, iar principalele afectiuni sunt anxietatea, depresia, stresul, esecul relatiei de cuplu si teama de intimitate”, spune dr. Cristian Sever Oana, specialist in medicina familiei.

Potrivit medicului, o alta cauza importanta care afecteaza sanatatea sexuala a barbatului este tratamentul cu anumite medicamente.

Acestea sunt pastilele care pot conduce la disfunctia erectila:

- Antihipertensive: tiazida, spironolactona, clonidina, rezerpina, metil-dopa, beta-blocantele, prazosin.amitriptilina, fluoxetina, paroxetina, sertralina.

- Tranchilizante: alprazolam, diazepam, lorazepam, barbiturice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- Anti-androgeni: finasterid, citostatice.


- Altele: ranitidina, digoxin, ketoconazol, interferon, indometacin, levo-dopa.

„Desigur, mai exista si andropauza, adica declinul natural al functiei sexuale a barbatului, similara cu menopauza feminina. Dupa 30 de ani, testosteronul scade cu 10% pe decada de viata. Globulina ce leaga hormonul sexual creste, ceea ce face ca biodisponibilitatea hormonului sa scada. 30% din barbatii peste 50 de ani au simptome de scadere a nivelului testosteronului”.

Cum se manifesta andropauza

„Manifestarile andropauzei sunt treptate si relativ blande.

Nevoia de sex scade din cauza modificarilor comportamentale. Odata cu inaintarea in varsta, agresivitatea barbatului scade, acesta devenind mai sensibil, atat emotional, cat si psihologic. Totodata, la andropauza scade masa si puterea musculara, dar creste grasimea abdominala. Mai mult, creste riscul bolilor cardiovasculare”, mai spune dr. Oana. Specialistul afirma insa ca andropauza este un fenomen natural care nu trebuie tratat ca o boala, iar activitatea sexuala nu trebuie abandonata, „mai ales acum ca avem mijloace farmacologice pentru a ajuta o performanta sexuala satisfacatoare”.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum a reacționat Giani Kiriță în fața primei sale realizări din viața de sportiv și cât de greu i-a fost să nu primească susținere? „E foarte rău, fotbalist fiind sau sportiv, să nu ai tată.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies