Tu stii cat dureaza dragostea la romani?

Tu stii cat dureaza dragostea la romani?
Tu stii cat dureaza dragostea la romani?

Romanii se casatoresc din ce in ce mai putin, se gandesc in tinerete de doua ori inainte de a-si pune pirostriile si ajung, de cele mai multe ori, sa divorteze dupa cinci ani de mariaj.Cel putin asa arata statisticile oficiale.

Peste 100.000 de romani ajung in fata ofiterului starii civile in fiecare an. In ultima perioada insa, din ce in ce mai putine cupluri aleg sa isi oficializeze relatiile. Daca la inceputul anilor 2000, peste 135.000 de oameni din tara noastra s-au casatorit, numarul lor a scazut cu mult pana la finele lui 2013. Diferenta este masiva, de aproape 30.000 de persoane.

Varstele la care femeile si barbatii din tara noastra ajung sa se casatoreasca difera si s-au schimbat in ultimii ani.

Daca la sfarsitul lui 2000, cele mai multe mirese aveau 20-24 de ani, dupa mai bine de un deceniu femeile au ajuns sa astepte mai mult inainte de a se casatori, iar cele mai multe au varste cuprinse intre 25 si 29 de ani.

Tot in anul 2000, al treilea cel mai mare numar de femei care ajungeau sa isi oficializeze relatiile cu partenerii lor aveau mai putin de 20 de ani.

Acum, adolescentele nu se mai grabesc, iar numarul celor mai tinere mirese a scazut extrem de mult ajungand de la 24.646 la doar 6.720 in 2013.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cifrele oficiale arata, totodata, ca dragostea nu tine cont, la romani, de varsta. Peste 1.000 de femei trecute de 55 de ani ajung astfel sa se casatoreasca in fiecare an.


Si la barbati s-a modificat, odata cu trecerea timpului, varsta medie la care isi pun pirostriile. Daca in 2000, cei mai multi barbati se casatoreau la 25-29 de ani (47.973), respectiv la 20-24 de ani (47.311), la finele lui 2013, putin peste 41.000 de romani de 25-29 de ani alegeau sa isi oficializeze relatiile, numarul lor fiind urmat in top de cei cu varste cuprinse intre 30 de ani si 34 de ani.

Statistic, casatoriile romanilor dureaza pana la 5-9 ani, dupa aceasta perioada multi alegand sa divorteze. Peste 7.400 de romani pun, in fiecare an, punct casniciilor lor dupa tot acest timp petrecut cu partenerii de viata. Nici daca ai trecut de zece ani de casnicie nu poti sa te asiguri ca relatia ta va dura "pana cand moartea va va desparti". Doar in 2013, 4.690 de romani au divortat dupa mai bine de un deceniu de casnicie, iar alti 3.556

dupa 15-19 ani petrecuti impreuna.

Al doilea cel mai ridicat numar de divorturi se intalneste insa in randul romanilor care au fost casatoriti mai bine de 20 de ani.  Peste 6.000 de oameni renunta in fiecare an la mariaj dupa mai bine de doua decenii.

Surpriza placuta a cifrelor oficiale este aceea ca din ce in ce mai putini romani renunta la mariaj in mai putin de un an.

Daca in anul 2000 1.384 de persoane au divortat dupa doar cateva luni de la momentul in care au spus "Da" in fata ofiterului starii civile, in 2013, numarul acestora s-a injumatatit, ceea ce ne arata ca romanii se gandesc mult mai bine inainte sa isi puna pirostriile.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sfatul zilei din 12 august 2024. O zodie se va concentra pe comunicare și cooperare

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Reprezentanţii unui local din Thassos încearcă să depisteze un grup de români. Au mâncat şi au plecat fără să plătească

Livia a rupt tăcerea, la un an de la despărțirea de Bordea: „Am tot tras semnale de alarmă”

Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată


Cookies