Tu știi ce machiaj folosește fiica ta? Substanțele periculoase din cosmetice

Tu știi ce machiaj folosește fiica ta? Substanțele periculoase din cosmetice

În căutarea de articole pe subiectul machiajului la adolescente pentru documentare, întâlnim frecvent întrebarea ”Care este vârsta potrivită?” din partea mamelor îngrijorate de acest obicei precoce al fiicelor lor.

Un studiu recent britanic referitor la vârsta la care fetele debutează în această artă indică faptul că media a scăzut de la 14 la 11 ani în ultima decadă, o informație care nu poate decât să crească îngrijorarea părinților. Mai mult de jumătate din fetele cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani folosesc frecvent machiaj în viața de zi cu zi, iar 17% din adolescente se machiază zilnic.

Banii de buzunar pe care aceste fete îi primesc sunt cheltuiți, de cele mai multe ori, pe produse de machiaj. Ce calitate au produsele care ajung pe pielea acestor adolescente? Ce efecte vor avea substanțele din compoziția acestor produse pe termen lung asupra sănătății lor?

Machiajul este o tentație și nu ne rămâne decât să ne întrebăm ce putem face ca această etapă din viața lor să nu aibă efecte negative asupra tenului lor, dar și a sănătății întregului lor organism.

Citeste si: Horoscop WEEKEND 8-10 februarie 2019. Luna în creştere în Berbec, Mercur intră în Peşti! Ce se întâmplă pentru noi?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

"Tinerele, dar nu numai, chiar și mamele lor, introduc fără să știe cantități semnificative de substanțe nocive pe care cosmeticele din comerț le conțin. Bronopolul este un produs chimic care se regăsește în farduri de obraz, creme de soare, creioane de ochi. Este un conservant și antibacterian sintetic care poate provoca alergii cutanate, dermatite, afectează sistemul respirator. Toluenul, un solvent folosit în produse pentru unghii și în cele pentru păr, adesea ascuns sub titulatura “agent de parfumare”, ar putea genera: amețeală, dureri de cap, piele uscată, disfuncții ale aparatului reproducător, probleme respiratorii, scăderea funcționalității cerebrale, stări de greață și pierderea auzului, perturba sistemele imunitar și endocrin și dezvoltarea fetală, diferite afecțiuni ale sistemului nervos, rinichi, ficat.

Parfumurile si apa de colonie conțin, de asemenea, solvenți, stabilizatori, absorbanți UV, conservanți și coloranți. Substanțele iritante din parfum pot declanșa astm sau dureri de cap. La unele persoane pot apărea iritații ale ochilor, nasului sau gâtului, precum și simptome alergice cum ar fi strănutul. În contact cu pielea, ingredientele chimice din parfum pot da senzația de mâncărime, erupție roșiatică, descuamarea pielii, umflături sau erupții cutanate", subliniază Oana Totora, reprezentant magazin online de produse cosmetice organice.

Citeste si: HOROSCOP Camelia Pătrășcanu pentru finalul săptămânii. Taurii pot avea probleme cu sănătatea, Leii primesc vești bune



Ce pot face mamele pentru ca adolescentele să aleagă machiajul corect

În prezent, există acces nemărginit la informații și o multitudine de studii referitoare la produsele cosmetice. Părinții, dar mai ales mamele sunt cele care pot da un semnal în ceea ce privește obiceiurile de consum. Există o ofertă din ce in ce mai interesantă de cosmetice organice, din ingrediente naturale, fără conservanți sintetici din care putem alege. Un alt pas pe care îl putem face este să le recomandăm produse organice, cu compenente naturale.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Am putea, de asemenea, să le arătăm niște tutoriale pentru un machiaj light, încercând astfel să evităm astuparea porilor prin straturile suprapuse de fond de ten si corector, atât de des folosite de adolescente. Unul din motivele de bază a folosirii unor straturi consistente de machiaj rămâne acneea. Încercarea de a rezolva aceasta problemă sâcâitoare pentru adolescente cu produse blânde și naturale poate să tempereze nevoia folosirii atît de frecvent a fardurilor.

Copiii nostru rămân influențabili surselor îndoielnice de informare, atâta timp cât ne stă în putere să îi educăm și să îi creștem într-un spirit sănatos, să nu ezităm să facem asta!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

16 semne ca un spirit sau o fantomă te vizitează. Cum să cureţi spatiul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină