Uite cum se fierbe fasolea uscata, incepand cu achizitionarea ei, care si ea este foarte importanta.
1. Cum cumparam fasolea
Dupa cum stiti, timpul de fierbere al fasolei, difera de la soi la soi. Eu prefer sa o cumpar din piata. De obicei, cumpar de la aceeasi persoana, daca imi place fasole respectiva. Asa ca, daca nimeriti o fasole buna, care fierbe mai usur si este si gustoasa, cumparati si data viitoare din acelasi loc. Este valabil si pentru fasolea ambalata.
2. Pietricele si alte mizerii
De foarte multe ori, printre boabele de fasole putem gasi pietricele sau alte resturi vegetale uscate. asa ca este bine sa alegem fasolea si sa o spalam in cateva ape inainte de a o folosi. Nu ati vrea sa va alegeti cu o pietricica intre dinti in timp ce mancati iahnie de fasole.
De asemenea, prin spalare se poate indeparta si praful de pe boabe.
3. Fasolea uscata se tine in apa, inainte de a o fierbe
Pentru ca este un aliment deshidratat, inante de a o fierbe, este nesesar sa o inmuiem in apa. Eu prefer sa o pun in frigider, in apa, peste noapte. Nu este necesar sa schimbati apa.
Eu nu-i vad rostul, dar daca credeti ca este necesar, o puteti face. Nu este bine sa lasati fasolea in apa, afara din frigider pentru ca poate fermenta.
4. Ce punem in apa in care fierbem fasolea
De obicei pun o lingurita de zahar in apa in care va fierbe fasolea, sau un cartof. Motivul stiintific nu-l cunosc, dar am incercat si functioneaza.
Fasolea se fierbe mai repede si bobul ramane intreg.
5. Ce nu punem in apa in care fierbem fasolea
Nu pun sare in apa in care fierbe fasolea si sub nici o forma nu pun rosii sau bulion de rosii. Daca reteta o cere, acestea se adauga dupa ce fasolea este deja fiarta. (este valabil si pentru alte alimente acide cum ar fi: otetul sau vinul)
6.
In cate ape se fierbe fasolea.
In primul rand se arunca apa in care a stat la inmuiat. Se pune la fiert in apa rece. Intre timp se mai pune la fiert o oala cu apa. Dupa ce fasolea fierbe cel putin 20 de minute, se strecoara de apa in care a fiert pana atunci si se transfera in cealalta oala cu apa clocotita.
Se fierbe in continuare.
7. Cat timp se fierbe fasolea uscata?
Asta depinde de soiul de fasole pe care il veti fierbe. Unele soiuri se fierb intr-o ora si jumatate, iar altele nu se fierb nici in patru ore.
Sursa: bucatarmaniac.ro
1. Cum cumparam fasolea
Dupa cum stiti, timpul de fierbere al fasolei, difera de la soi la soi.
Eu prefer sa o cumpar din piata. De obicei, cumpar de la aceeasi persoana, daca imi place fasole respectiva. Asa ca, daca nimeriti o fasole buna, care fierbe mai usur si este si gustoasa, cumparati si data viitoare din acelasi loc. Este valabil si pentru fasolea ambalata.
2. Pietricele si alte mizerii De foarte multe ori, printre boabele de fasole putem gasi pietricele sau alte resturi vegetale uscate.
asa ca este bine sa alegem fasolea si sa o spalam in cateva ape inainte de a o folosi. Nu ati vrea sa va alegeti cu o pietricica intre dinti in timp ce mancati iahnie de fasole. De asemenea, prin spalare se poate indeparta si praful de pe boabe.
3. Fasolea uscata se tine in apa, inainte de a o fierbe Pentru ca este un aliment deshidratat, inante de a o fierbe, este nesesar sa o inmuiem in apa. Eu prefer sa o pun in frigider, in apa, peste noapte. Nu este necesar sa schimbati apa. Eu nu-i vad rostul, dar daca credeti ca este necesar, o puteti face. Nu este bine sa lasati fasolea in apa, afara din frigider pentru ca poate fermenta.
4. Ce punem in apa in care fierbem fasolea De obicei pun o lingurita de zahar in apa in care va fierbe fasolea, sau un cartof. Motivul stiintific nu-l cunosc, dar am incercat si functioneaza. Fasolea se fierbe mai repede si bobul ramane intreg.
5. Ce nu punem in apa in care fierbem fasolea
Nu pun sare in apa in care fierbe fasolea si sub nici o forma nu pun rosii sau bulion de rosii. Daca reteta o cere, acestea se adauga dupa ce fasolea este deja fiarta. (este valabil si pentru alte alimente acide cum ar fi: otetul sau vinul)
6. In cate ape se fierbe fasolea. In primul rand se arunca apa in care a stat la inmuiat. Se pune la fiert in apa rece. Intre timp se mai pune la fiert o oala cu apa. Dupa ce fasolea fierbe cel putin 20 de minute, se strecoara de apa in care a fiert pana atunci si se transfera in cealalta oala cu apa clocotita. Se fierbe in continuare.
7. Cat timp se fierbe fasolea uscata? Asta depinde de soiul de fasole pe care il veti fierbe. Unele soiuri se fierb intr-o ora si jumatate, iar altele nu se fierb nici in patru ore.
Sursa:
bucatarmaniac.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro