Vara este perioada în care fructele şi legumele sunt consumate pe rupte.
Fie că le mâncăm ca atare, fie că le consumăm în sucuri sau piureuri, trebuie să ne asigurăm că sunt proaspete.
Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care le facem când vine vorba de depozitarea fructelor şi a legumelor, potrivit „Huffington Post”, citat de adevarul.ro.
1. Speli tot înainte să depozitezi Nu spăla fructele şi legumele înainte de depozitare.
2. Le depozitezi împreună Ar trebui să depozitezi fructele şi legumele separat, fie că le pui în frigider sau nu. Multe fructe şi legume emană etilenă, un gaz incolor şi inodor care are rolul de a stimula coacerea lor – motiv pentru care este denumit şi „hormonul coacerii“.Fructele care produc cea mai mare cantitate de etilenă sunt merele, caisele, piersicile, pepenele galben şi smochinele.
3. Pui totul în folie alimentară sau pungi de plastic Chiar dacă îţi doreşti să ţii fructele şi legumele într-un mediu cât mai steril, trebuie să ştii că aceasta nu este cea mai înţeleaptă decizie. Fructele şi legumele au nevoie de aer. Dacă vrei totuşi să le depozitezi în pungi, ai grijă să găureşti pungile.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro