Afla cum se prepara pandispanul perfect, pas cu pas. Reteta e simpla, dar trebuie atentie la detalii.
- La mixer. Important la pandispan este felul in care se amesteca ingredientele cu mixerul: mai intai, se amesteca 1 minut la viteza medie, apoi 1-2 minute la viteza mare, pana devin spuma. Zaharul nu trebuie sa scartaie, iar compozitia trebuie sa fie aproape alba.
- Aluatul se netezeste in forma, lovind usor forma de cateva ori de masa. Pentru torturi se ridica putin aluatul la margini.
- Pentru tort se recomanda sa coaceti blatul dinainte si sa-l taiati si umpleti abia a doua zi.
- Daca bateti ouale de mana, trebuie sa despartiti galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si se adauga la sfarsit in compozitie, amestecand cu telul.
- Folositi faina alba. Daca folositi faina integrala, pandispanul nu va mai fi la fel de afanat. La fiecare 30 g faina integrala, se adauga cate 1 lingura apa.
- Faina se cerne mereu direct peste compozitie.
- Praf de copt: daca nu este mentionat in reteta si daca preparati aluatul de pandispan conform retetei de baza, foarte repede, fara a amesteca prea mult, si-l introduceti imediat la cuptor, nu este nevoie
Citeste continuarea aici.