Tusea la bebeluși. Cum o putem ameliora?

Tusea la bebeluși

Cu siguranță mulți părinți intră în panică în momentul în care bebelușii lor au o tuse de lungă durată, care pare că nu se mai termină. Ei bine, iată care sunt motivele pentru care cei mici tușesc perioade mai lungi de timp!

Ilinca Tranulis, doctor, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre tusea la bebeluși și despre vârsta la care încep micuții să se îmbolnăvească. Iată ce ai de făcut dacă micuțul tău trece prin asta!

Citește și: Meniuri sănătoase pentru slăbire și menținere

Tusea la bebeluși [Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum ne convingem copilul să nu mai mintă

Cum putem ameliora tusea bebelușilor

Ilinca Tranulis a declarat că, de obicei, până în momentul în care intră în colectivitate, copilul are șanse mari să scape fără viroze prea serioase.

Bebelușii se pot îmbolnăvi de la orice vârstă, începând cu câteva zile sau săptămâni, iar atunci tusea ar putea interveni.

„De obicei până intră copilul în colectivitate sunt mari șanse să scape fără viroze prea serioase. Bebelușii se pot îmbolnăvi începând cu orice vârstă, începând cu câteva zile sau săptămâni și atunci s-ar putea să apară și tusea, altfel, dacă nu sunt expuși oamenilor bolnavi nu au de ce să înceapă să tușească. Pe la 5-6 luni ne păcălesc cu o tuse seacă așa din când în când, dar cu o stare generală foarte bună. Cel mai probabil salivează foarte mult din cauza pregătirii ieșirii dinților și atunci s-ar putea să tușească și ne speriem, dar ne prindem în scurt timp că nu este nimic grav”, a declarat doctorul.

Bebelușii sau copiii care au reflux tușesc, deoarece le vine lapte înapoi în esofag, atinge căile respiratorii și provoacă tusea.

Acești copii au și alte manifestări digestive, iar atunci se face legătura între cele două.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Tusea este un mecanism de apărare, ea se apără de secreții și le tușesc. Dacă copilul este în primul an de colectivitate, așa își clădește imunitatea, trecând prin toate virozele posibile.

„Mai tușesc bebelușii care au reflux sau copiii mai măricei care au reflux, vine lapte înapoi în esofag, atinge căile respiratorii și provoacă tusea, dar acești copii mai au și alte manifestări digestive și atunci facem legătura între cele două. Cel mai frecvent tusea apare la viroze, la infecții respiratorii. Copiii mici sunt afectați frecvent când intră în colectivitate de secreții nazale tuse. Secrețiile astea nazale curg și in gât și acolo declanșează reflex de tuse. Tusea este un mecanism de apărare, se apără de aceste secreții și le tușesc. Spun adesea părinții, mai ales acum în sezon că bebelușul tușește de o lună, două, trei, cel mai probabil sunt mai multe viroze una după alta, nu este aceeași tuse care durează atât de mult. Acesta este copilul care probabil este în primul an de colectivitate și acolo probabil așa își clădește imunitatea, trecând prin toate virozele posibile”, a adăugat specialistul.

Dacă bebelușul are o stare bună, mănâncă, bea lichide și se comportă relativ normal, părinții nu ar trebui să se îngrijoreze. Este important ca tusea persistentă să fie verificată de medic, pentru a fi siguri că nu este vorba de o boală serioasă.

„Atâta timp cât copilul are o stare bună, mănâncă, bea lichide, se comportă relativ normal, nu ne facem griji, dar, într-adevăr, o tuse persistenta trebuie verificată de medic, pentru a ne asigura că este vorba de o reîmbolnăvire, nu o boală serioasă”, a mai spus doctorul.

Citește și: Care sunt beneficiile cărnii de pește?

Tusea la bebeluși [Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să începem conexiunea cu noul partener. “O relație trebuie coordonată la fel de bine precum un business.”

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Când este nevoie de tratament medicamentos pentru tuse

Tratamentul medicamentos este recomandat atunci când aceasta este însoțită și de alte manifestări, cum ar fi șuieratul. O tuse lătrătoare, care are un caracter mai specific, sau o tuse la care copilul nu reușește să respire așa cum trebuie.

„De cele mai multe ori, nevoia de tratament medicamentos pentru tuse este atunci când aceasta este însoțită și de alte manifestări, de șuierat de exemplu. O tuse lătrătoare, cu un caracter mai specific, sau o tuse la care copilul nici nu reușește să respire bine, asta nu pentru ca are nasul înfundat, pentru că probabil și plămânii sunt afectați, iar atunci cel mai probabil este nevoie de aerosoli sau alte tratamente. Acești aerosoli nu ar trebui folosiți la orice răceală, ei se folosesc când este afectat aparatul respirator, nu doar când copilul are secreții. Este o practică foarte frecventă, aerosoli la orice tuse. La fel, la toate tipurile de tuse repede dăm siropuri. Siropurile acestea nu ajută cu foarte mult. Tusea este un mecanism de apărare deci nu avem ce trata, tratăm cauza, tratăm secrețiile nazale și se va reduce și tusea”, a mai spus specialistul.

Citește și: Cum să faci un contur perfect pentru fața ta. „Putem să ascundem și anumite imperfecțiuni”

Tusea la bebeluși [Sursa foto: pexels]

Citește și: Cele mai bune alimente pe care să le consumi dimineața

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat