Uimitoarele beneficii ale papadiei! Combate infarctul si cancerul, protejeaza ficatul si bila!

Uimitoarele beneficii ale papadiei! Combate infarctul si cancerul, protejeaza ficatul si bila!
Uimitoarele beneficii ale papadiei! Combate infarctul si cancerul, protejeaza ficatul si bila!

Aceasta planta care apare imediat dupa instalarea primaverii este adorata de copii, care nu rateaza nicio ocazie sa o includa in clasicele coronite de flori.

Sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si de minerale cum ar fi fierul, potasiul si zincul, papadia este un aliat de incredere in tratarea si prevenirea unor boli.

Mai este numita si buha, cicoare, crestatea, laptuca, lilicea, mata, papalunga, pilug, turci, curu-gainii, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, ouale-gainilor, papa-gainii, parasita-gainilor sau pui-de-gasca.

Frunzele pot fi folosite in salate, sandwichuri si ceaiuri, radacinile ca inlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor.

In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.

In medicina traditionala chineza, papadia este folosita ca adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, a apendicitei si a unora dintre manifestarile de la nivelul sanului, cum ar fi inflamatia sau lipsa fluxului de lapte.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Aceasta planta se mai foloseste pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat si diareei.

Sub forma de ceai, ajuta la pierderea in greutate- Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slabit, ceaiul de papadie este la indemana, ieftin si usor de folosit in curele de slabire, mai ales primavara cand papadiile se gasesc din belsug, avand un puternic efect diuretic si detoxifiant.

Trateaza bolile de ficat si de bila- Substantele active care se gasesc in papadie stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei, avand un efect diuretic care ajuta organismul sa elimine toxinele.

De asemenea, contine substante care protejeaza celulele hepatice si are un efect tonic asupra ficatului

Detoxifiant puternic- Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, papadia actioneaza ca un tonic si ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curata sangele, ficatul si colonul de toxinele acumulate in timp, le regleaza activitatea si le stimuleaza

Lupta impotriva cancerului- Unele studii scoate la iveala ca consumul de papadie are efecte benefice in lupta impotriva cancerului bucal si cel de plamani.

Reduce riscul de infarct- Papadia are un continut ridicat de potasiu si magneziu, doua minerale care ajuta la detoxifierea sangelui, la scaderea tensiunii si a colesterolului, reducand astfel riscul bolilor de inima, a infarcturilor si a atacurilor cerebrale.
Citeste cotinuarea pe: www.dcnews.ro




Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies