Uimitoarele beneficii pentru sanatate ale fructelor!

Uimitoarele beneficii pentru sanatate ale fructelor!
Uimitoarele beneficii pentru sanatate ale fructelor!

Fructele... aceste mine de aur bogate in vitamine, minerale si fibre atat de necesare pentru ca noi sa fim energici, in forma si sanatosi, indiferent de varsta!

5 fructe pe zi sunt suficiente pentru a ne echipa corpul cu nutrientii de care corpul are nevoie pentru a se feri de radicalii liberi care ne dau tarcoale.

Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii stiintifice relevante.

Printre acestea putem enumera: reducerea riscului de boli de inima, infarct si atac cerebral, protectia impotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezitatii si a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale si scaderea riscului de boli renale si afectiuni osoase etc.



Pentru ca voi sa stiti care sunt fructele cu cel mai mare continut de vitamine am pregatit un top 5 al celor mai indicate fructe, in functie de beneficiile pe care le ofera organismului:

Top 5 fructe bogate in:

•     vitamina A, esentiala pentru mentinerea sistemului respirator, imbunatatirea vederii, mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor: pepene galben, caise uscate, papaya, mango, piersici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

•     vitamina B6, importanta pentru mentinerea echilibrului psihic, ajuta la inlaturarea oboselii, durerilor de cap si stresului si regleaza colesterolul si tensiunea arteriala: fistic, alune de padure, banane, avocado, nuci.

•     vitamina C, cu o contributie importanta in prevenirea si tratarea infectiilor: macesele, guavele, kiwi, papaya, portocalele.

•     vitamina E ajuta la functionarea normala a glandelor sexuale si endocrine, ofera protectie vaselor sanguine si are efect anticancerigen: migdale, arahide in coaja, caise uscate, alune de padure, fistic.

Fructele sunt, de asemenea, resurse importante de minerale si antioxidanti, care ajuta la hranirea si protectia celulelor si, implicit, a intregului organism.

Acestea se regasesc din belsug in fistic (cea mai mare cantitate de zinc), rosii uscate (cea mai mare cantitate de licopen), smochine uscate (cea mai mare cantitate de calciu), caise uscate (cea mai mare cantitate de fier si potasiu), migdale

(cea mai mare cantitate de magneziu).
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies