Uita tot ce stiai despre cuptorul cu microunde! Vezi in ce fel iti afecteaza calitatea alimentelor incalzite!

Uita tot ce stiai despre cuptorul cu microunde! Vezi in ce fel iti afecteaza calitatea alimentelor incalzite!
Uita tot ce stiai despre cuptorul cu microunde! Vezi in ce fel iti afecteaza calitatea alimentelor incalzite!

Intrebarea care sta pe buzele tuturor este daca incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde le face sa-si piarda din calitatile nutritionale.

 

Raspunsul vine de la Katie Cavuto, specialist in nutritie si proprietara restaurantului "Healthy Bites" din Philadelphia.
Daca esti ingrijorata ca se pierd nutrienti importanti atunci cand incalzesti mancarea, ai dreptate. Insa orice metoda de gatire va afecta profilul nutritional al alimentelor pe care le consumi.
"Gatitul, in general, poate distruge cativa nutrienti din mancare, indiferent ca fierbi sau faci mancarea la gratar.
Cativa nutrienti se descompun atunci cand sunt expusi la caldura", spune Cavuto.
Vitaminele solubile C si B sunt cele mai vulnerabile la caldura, in special atunci cand adaugi apa in mancarea pe care o incalzesti. Insa, inainte de a renunta la cuptorul cu microunde, trebuie sa stii ca timpul redus pe care alimentele le petrec la incalzit acolo este comparativ mai mic decat cel pe care il petrec la fiert.
De aceea, vei putea obtine mai multi nutrienti la microunde.
Iar daca poti manca legume doar pregatite la acest tip de cuptor, ai face bine sa le prepari astfel. Mai bine pierzi o doza mica de vitamina C decat sa nu o ingerezi deloc.
Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atenta la recipientul in care incalzesti alimentele.
Daca folosesti caserole din plastic care nu sunt concepute special pentru microunde, chimicalele nesanatoase ar putea ajunge in mancarea ta.
Sursa: womenshealthmag.com

Raspunsul vine de la Katie Cavuto, specialist in nutritie si proprietara restaurantului "Healthy Bites" din Philadelphia. 

Daca esti ingrijorata ca se pierd nutrienti importanti atunci cand incalzesti mancarea, ai dreptate. Insa orice metoda de gatire va afecta profilul nutritional al alimentelor pe care le consumi. 



" Gatitul, in general, poate distruge cativa nutrienti din mancare, indiferent ca fierbi sau faci mancarea la gratar. Cativa nutrienti se descompun atunci cand sunt expusi la caldura", spune Cavuto.

Vitaminele solubile C si B sunt cele mai vulnerabile la caldura, in special atunci cand adaugi apa in mancarea pe care o incalzesti. Insa, inainte de a renunta la cuptorul cu microunde, trebuie sa stii ca timpul redus pe care alimentele le petrec la incalzit acolo este comparativ mai mic decat cel pe care il petrec la fiert.
De aceea, vei putea obtine mai multi nutrienti la microunde.

Iar daca poti manca legume doar pregatite la acest tip de cuptor, ai face bine sa le prepari astfel. Mai bine pierzi o doza mica de vitamina C decat sa nu o ingerezi deloc. 

Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atenta la recipientul in care incalzesti alimentele. Daca folosesti caserole din plastic care nu sunt concepute special pentru microunde, chimicalele nesanatoase ar putea ajunge in mancarea ta. 


Sursa: womenshealthmag.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Horoscop 4 octombrie 2024. O zodie vede lucrurile cu mai multă maturitate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Finalul trilogiei „Moromeții” debutează cu fast la Teatrul Național București pe 13 noiembrie

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

De ce s-au despărțit, de fapt, Patrick și Nona! Ce i-a făcut să-și spună „adio”: „De acolo a început...”

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies