Daca nu ai incercat niciodata sa faci dulceata de castane, iata cat de usor se poate prepara.
Ingrediente:
2 kg castane
1, 5 kg zahar
1 fiola esenta de rom
1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Decojeste castanele si fierbe-le pana se inmoaie. Strecoara-le si indeparteaza pielitele de pe acestea. Adauga-le apoi in robotul de bucatarie si mixeaza-le pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc impreuna cu zaharul si fierbe-o aproximativ 30 de minute.
Inainte de a stinge focul adauga vanilia si romul. Amesteca totul foarte bine si toarna dulceata in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro