USDA (US Department of Agriculture) subliniaza ca putem consuma alimentele si dupa data expirarii.
Carnea de pui poate fi depozitata in frigider timp de 1-2 zile de la cumparare, potrivit USDA. Daca puiul este gatit si ambalajul sigilat, alimentul rezista 3-4 zile in frigider. Odata deschis, puiul va mai fi „bun” timp de 3-4 zile. Still Tasty precizeaza ca puiul poate fi tinut in congelator timp de 9 luni.
Ouale pot fi depozitate timp de 3-5 zile dupa cumparare.
Inghetate, acestea pot fi consumate chiar si dupa un an.
Sunca. Daca produsul a fost desigilat, acesta trebuie consumat in maximum 7 zile, insa, sigilat, mai poate fi tinut la frigider timp de 2 saptamani.
Ciocolata ambalata poate fi pastrata la temperature camerei timp de 6-9 luni (chiar daca ambalajul este desfacut). De asemenea, ciocolata poate fi conservata cu ajutorul temperaturilor scazute.
„Ca regula generala, refrigerarea poate „prelungi” termenul de valabilitate cu 25%, in timp ce congelarea il poate prelungi cu 50%. Cutia de ciocolata trebuie pusa intr-o punga de plastic special conceputa pentru inghet si produsul va rezista 12-18 luni”, scrie StillTasty. Totusi, in cazul produselor din ciocolata realizate in casa, durata de „viata” este de 2-3 saptamani.
Laptele pastrat la frigider poate fi consumat si la o saptamana dupa termenul de expirare.
Se poate extinde valabilitatea laptelui prin congelare. Desigur, daca acesta miroase sau arata necorespunzator, ar trebui aruncat.
Iaurtul ambalat, refrigerat, poate fi tinut pana la 7-10 zile in frigider. Inghetat, acesta se pastreaza 1-2 luni. Odata deschis, iaurtul va avea un gust optim timp de 5-7 zile.
Sursa
Carnea de pui poate fi depozitata in frigider timp de 1-2 zile de la cumparare, potrivit USDA.
Daca puiul este gatit si ambalajul sigilat, alimentul rezista 3-4 zile in frigider. Odata deschis, puiul va mai fi „bun” timp de 3-4 zile. Still Tasty precizeaza ca puiul poate fi tinut in congelator timp de 9 luni.
Ouale pot fi depozitate timp de 3-5 zile dupa cumparare. Inghetate, acestea pot fi consumate chiar si dupa un an.
Sunca. Daca produsul a fost desigilat, acesta trebuie consumat in maximum 7 zile, insa, sigilat, mai poate fi tinut la frigider timp de 2 saptamani.
Ciocolata ambalata poate fi pastrata la temperature camerei timp de 6-9 luni (chiar daca ambalajul este desfacut). De asemenea, ciocolata poate fi conservata cu ajutorul temperaturilor scazute. „Ca regula generala, refrigerarea poate „prelungi” termenul de valabilitate cu 25%, in timp ce congelarea il poate prelungi cu 50%. Cutia de ciocolata trebuie pusa intr-o punga de plastic special conceputa pentru inghet si produsul va rezista 12-18 luni”, scrie StillTasty. Totusi, in cazul produselor din ciocolata realizate in casa, durata de „viata” este de 2-3 saptamani.
Laptele p astrat la frigider poate fi consumat si la o saptamana dupa termenul de expirare. Se poate extinde valabilitatea laptelui prin congelare. Desigur, daca acesta miroase sau arata necorespunzator, ar trebui aruncat.
Iaurtul ambalat, refrigerat, poate fi tinut pana la 7-10 zile in frigider. Inghetat, acesta se pastreaza 1-2 luni. Odata deschis, iaurtul va avea un gust optim timp de 5-7 zile.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro