Otetul, in principiu, nu este neaparat un produs sanatos. Consumat in exces, poate favoriza aciditatea, insa otetul din vin rosu este exceptia!
La fel ca si in cazul uleiurilor, exista anumite tipuri de otet mai sanatoase datorita materiei prime sau ingredientelor care le dau aroma unica.
O varietate de otet cu gust intens, prezent des in bucatariile din Europa Centrala si de Vest, otetul din vin rosu poate fi optiunea ideala pentru prepararea diverselor mancaruri si a sosurilor, mai ales daca luam in considerare beneficiile pe care le aduce organismului!Ne ajuta sa slabim si sa ne mentinem in forma
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Este alegerea potrivita pentru prepararea unei vinegrete si a altor sosuri, deoarece are foarte putine calorii (o lingura de otet
are 3kcal). Iar datorita acidului acetic din compozitie favorizeaza arderea grasimilor. Intr-un studiu japonez, publicat in "Journal of Agricultural and Food Chemistry", a fost dovedit ca soarecii carora li s-a introdus otetul din vin rosu in dieta aveau cu 10% mai putina grasime corporala.Te poate ajuta sa iti tii poftele sub control, tot datorita acidului acetic
Intr-un studiu publicat de Lund University in 2005, a fost scos la iveala faptul ca persoanele care preferau otetul de vin in detrimentul altor tipuri de otet aveau mai putine dorinte de dulciuri.
Sursa www.ziarulring.ro