Uleiul de palmier se afla in topul grasimilor care trec testul focului si poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prajiri corecte.
“ Are un punct de fumigatie de 230 de grade, deci se descompune mai greu in substante cancerigene decat o fac alte uleiuri. Este excelent in prajirea cartofilor, spre exemplu, pentru ca nu ii imbiba, umflandu-i cu calorii ”, arata nutritionistul Ionut Ştefan.
Bun pentru prajit este si uleiul de cocos, in ciuda falsei impresii ca s-ar “depune” pe artere.
Uleiul de masline ramane un elixir pentru sanatate indiferent daca e incins in tigaie sau adaugat in maioneza. Contine grasimi “bune”, benefice pentru inima si capabile sa topeasca burta. “La ardere e pacat sa-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. Varianta mai fina da savoare supelor crema sau maionezei”, spune nutritionistuli.
In plus, uleiul de masline nu expira si se altereaza numai daca este expus la lumina.
Sursa: wowbiz.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro