Uite care sunt alimentele care te ajuta sa dormi mai bine noaptea!

Uite care sunt alimentele care te ajuta sa dormi mai bine noaptea!
Uite care sunt alimentele care te ajuta sa dormi mai bine noaptea!

Stiai ca episoadele de insomnie pot avea si o cauza alimentara?

Mai exact,  ceea ce mananci inainte sa adormi iti influenteaza somnul. Iata care sunt alimentele care te vor ajuta sa dormi mai bine noaptea

Stresul, anxietatea, medicamentele, dar si consumul excesiv de cafea pot interfera cu calitatea somnului. Aceste alimente au un efect soporific

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

1. Sucul de cirese- Un studiu publicat in 2010 in Journal of Medicinal Food a ajuns la concluzia ca daca bei 2 pahare de suc de cirese poti sa dormi mai bine.

Proprietatile antiinflamatorii joaca un rol important in a regla ciclul de somn al organismului. Cercetatorii inca nu inteleg mecanismului, dar conform studiului, oamenii care sufereau de insomnie au fost tratati cu acest “medicament”

2. Lapte cald- Este un truc psihologic destul de vechi. Confortul laptelui cald reduce stresul si face organismul sa isi “inchida obloanele” mult mai repede. Cercetatorii cred ca un amino acid gasit in lapte este convertit de organism in serotonina, hormonul care regleaza somnul.

3.Nucile- O deficienta de magneziu duce la insomnie. Nucile sunt bogate in magneziu si regleaza tensiunea arteriala si glucoza, care pot interfera cu somnul. Adauga nuci in salate sau in supe si vei vedea diferenta.
Acestea sunt trucuri care au efect pe termen scurt. Pentru un somn de calitate o alimentatie bogata in fructe, legume, dar si o hidratare suficienta te pot face sa dormi mai bine noaptea.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies