Uite care sunt beneficiile cerealelor pentru silueta si sanatatea ta!

Uite care sunt beneficiile cerealelor pentru silueta si sanatatea ta!
Uite care sunt beneficiile cerealelor pentru silueta si sanatatea ta!

Cerealele sunt o sursa importanta de fibre, vitamine si minerale, si tocmai de aceea specialistii recomanda consumul lor zilnic.

Daca inca mai vrei sa te convingi, iata inca 5 motive pentru a introduce cerealele in alimentatia ta zilnica.
Chiar daca s-a tot vehiculat printre nutritionisti ideea conform careia daca vrei sa slabesti ar trebui sa renunti la grau sau gluten, sunt studii serioase care sustin contraiul.

In plus, chiar Departamentul de Agricultura al SUA (USDA, o autoritate in domeniul nutritiei peste ocean) recomanda consumul zilnic de cereale.

Pentru ca beneficiile acestora sunt remarcabile. Nutritionistii sunt de parere ca un consum optim de cereale aduce in organism fibre, proteine vegetale de calitate, vitamine, minerale si o varietate de substante cu rol important in sanatate.

Contin o multime de fibre- Unul dintre cele mai importante motive pentru a avea in dieta ta cereale, de preferat integrale, este aportul bogat de fibre. Adultii au nevoie intre 25 si 35 de grame de fibre zilnic, iar cerealele integrale contin si fibre solubile si fibre insolubile, ambele benefice sanatatii: pot ajuta la controlul glicemiei, scad nivelul colesterolului “rau”

si reduc riscul aparitiei cancerului de colon. Tine cont, insa ca nu toate cerealele sunt bogate in fibre. Tocmai de aceea, introdu in alimentatia ta ovaz, orz si grau bulgur.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Imbunatatesc digestia- Continutul fibrelor ajuta ca miscarile intestinelor sa fie regulate si normale, ceea ce ajuta digestia.

Sunt studii care demonstreaza ca persoanele care mananca mai multe fibre au nevoie de mai putine laxative. Si tot ele ajuta la reducerea bolii diverticulare, aceea in care apar niste diverticuli (proeminente) in peretii intestinelor ce pot cauza inflamare, constipatie, diaree sau dureri abdominale.

Fibrele sunt in mare parte raspunzatoare pentru aceste benficii, insa cerealele integrale mai contin si acid lactic care ajuta la formarea si hranirea bacteriilor bune din intestinal gros.

Aceste microorganisme ajuta digestia, sistemul imunitar si o mai buna absorbtie a substantelor nutritive la nivelul intestinului.

Au grija de greutatea ta- Este mult mai probabil ca aceia care mananca in mod regulat cereale sa isi poata mentine greutatea in limite normale, decat cei care nu le consuma. Exista studii conform carora femeile care mananca cereale integrale au un risc scazut de a lua rapid sau major in greutate, in comparatie cu cele care mananca frecvent gogosi sau paine alba.

Intr-un studiu care a urmarit timp de 12 ani barbati si femei de varsta medie care au au avut o alimentatie bogata in fibre, s-a observat ca acestia au luat in greutate cu 1,5 kg mai putin decat cei care au mancat produse prelucrate.

Cerealele redistribuie grasimea- Sunt studii care arata ca cerealele te ajuta sa scapi de grasime, avand capacitatea sa si redistribuie in mod sanatos grasimea.

Practic, daca mananci cereale integrale, vei ramane cu mai putina grasime pe abdomen – ceea ce oamenii de stiinta numesc “adipozitate centrala” (aceasta poate creste riscul aparitiei diabetului si a altor boli).
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies