Uite care sunt beneficiile consumului de nuci- Studiu

Uite care sunt beneficiile consumului de nuci- Studiu
Uite care sunt beneficiile consumului de nuci- Studiu

Nucile reprezinta o sursa esentiala de nutrimente folositoare pentru sanatatea organismului, avand multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase in intestin la mentinerea frumusetii pielii, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu recent, arahidele asigura un nivel optim de bacterii prietenoase in sistemul digestiv si pot preveni intoxicatiile alimentare. Prezentam mai jos alte beneficii ale nucilor:

Nuci- Sunt bogate in fibre si proteine, mentinand senzatia de satietate, in acizi grasi omega 3 si antioxidanti, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculara provocata de imbatranire, si declin cognitiv, dar si de maladii cardiace.

Nucile de Brazilia- O sursa foarte buna de seleniu care poate fi asigurata zilnic- doua nuci din acest soi asigura 100% din necesarul zilnic de seleniu,

adica 75 de micrograme. Seleniu este necesar in producerea de anticorpi, importanti in sistemul imunitar, si in productia de tiroxina, necesara in reglarea metabolismului. De asemenea, contribuie la scaderea riscului de cancer al vezicii urinare si prostatei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Migdalele- Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sanatatea oaselor.

Acestea sunt bogate si in vitamina E, care contribuie la mentinerea sanatatii pielii. De asemenea, sunt bogate in fibre, iar coaja lor are proprietati antiinflamatorii, fiind bogata in antioxidanti.

Nuci caju- Sunt o buna sursa de fier, 30 de grame de nuci asigurand 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un barbat, 8,7 miligrame). Totusi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialistii.

Din acest motiv, trebuie sa se consume alaturi de surse de vitamina C- kiwi, salate cu ardei gras si rosii, suc de portocale.

Arahide- Sunt bogate in fibre, proteine, avand un indice glicemic scazut, astfel incat pot stabiliza nivelul de zahar din organism. Specialistii spun ca se supraestimeaza nivelul de calorii din nuci (o mana contine 180 de calorii), pentru ca acestea nu sunt absorbite usor in organism, livrand doar doua treimi din energia potentiala.


Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies