Nucile reprezinta o sursa esentiala de nutrimente folositoare pentru sanatatea organismului, avand multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase in intestin la mentinerea frumusetii pielii, potrivit dailymail.co.uk.
Potrivit unui studiu recent, arahidele asigura un nivel optim de bacterii prietenoase in sistemul digestiv si pot preveni intoxicatiile alimentare. Prezentam mai jos alte beneficii ale nucilor:
Nuci- Sunt bogate in fibre si proteine, mentinand senzatia de satietate, in acizi grasi omega 3 si antioxidanti, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculara provocata de imbatranire, si declin cognitiv, dar si de maladii cardiace.
Nucile de Brazilia- O sursa foarte buna de seleniu care poate fi asigurata zilnic- doua nuci din acest soi asigura 100% din necesarul zilnic de seleniu,
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Migdalele- Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sanatatea oaselor.
Nuci caju- Sunt o buna sursa de fier, 30 de grame de nuci asigurand 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un barbat, 8,7 miligrame). Totusi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialistii.
Din acest motiv, trebuie sa se consume alaturi de surse de vitamina C- kiwi, salate cu ardei gras si rosii, suc de portocale.Arahide- Sunt bogate in fibre, proteine, avand un indice glicemic scazut, astfel incat pot stabiliza nivelul de zahar din organism. Specialistii spun ca se supraestimeaza nivelul de calorii din nuci (o mana contine 180 de calorii), pentru ca acestea nu sunt absorbite usor in organism, livrand doar doua treimi din energia potentiala.
Sursa: www.dcnews.ro