Uite care sunt cele 15 carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca macar o data in viata!

Uite care sunt cele 15 carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca macar o data in viata!
Uite care sunt cele 15 carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca macar o data in viata!

Fie ca sunt citite acasa, in timp ce te relaxezi in fotoliul preferat, fie ca preferi sa le rasfoiesti in mijloacele de transport in comun, in drum spre serviciu, cartile ar trebui sa aiba un rol important in viata fiecaruia dintre noi.

Dedicate copiilor, pasionatilor de science-fiction, fictiune sau biografii, anumite volume nu ar trebui sa lipseasca din „palmaresul” lecturilor fiecaruia dintre noi,

Iata, asadar, 15 carti pe care orice om ar trebui le citeasca cel putin o data in viata, potrivit Business Insider:

1. „Pentru cine bat clopotele”, de Ernest Hemingway- Publicat in 1940, romanul prezinta povestea lui Robert Jordan, un tanar american din Brigazile Internationale alaturate unitatii de gherila republicana, in timpul Razboiului Civil Spaniol.

Ca expert in folosirea explozibililor, el primeste misiunea de a arunca in aer un pod in timpul atacului asupra orasului Segovia.

2. „Kafka pe malul marii”, de Haruki Murakami – Scris de autorul japonez in anul 2002, romanul este o relatare fantezista a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma. Volumul prezinta si lungul sir de coincidente care il leaga pe tanar de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3. „Un veac de singuratate”, de Gabriel Garcia Marquez- Prima edite a romanului a fost publicata pe 5 iunie 1967 la Buenos Aires, Argentina, cu un tiraj initial de 8.000 de exemplare. De la prima publicare a cartii si pana in prezent, s-au vandut peste 30 de milioane de exemplare in intreaga lume.

Cartea a fost tradusa in 35 de limbi.

4. „La rasarit de Eden”, John Steinbeck – Cartea, publicata pentru prima data in 1952, recreeaza povestea biblica a lui Cain si Abel in decorul Vaii Salinas din California. Actiunea se intinde din timpul Razboiului Civil american pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial si urmareste conflictele dintre doua generatii de frati.

5. „Crima si pedeapsa”, de Feodor Dostoievski – Volumul a fost publicat pentru prima data sub forma de foileton in ziarul „Mesagerul rus”, pe parcursul anului 1866.

Cartea urmareste drama pe care o traieste Raskolnikov, un student care pune la cale uciderea si jefuirea unei batrane camatare, pentru a-si putea rezolva astfel problemele financiare, dar si din dorinta de a-si demonstra lui ca este indreptatit sa o faca.

6. „Fratii Karamazov”, de F. Dostoievski – Este ultimul roman al lui Dostoievski, scris intre anii 1878 – 1880. Autorul rus a murit la doar cateva luni distanta de la publicarea romanului.

7. „Strainul”, de Albert Camus – Romanul a fost publicat in 1942. Protagonistul cartii este Meursault, un franco-algerian indiferent  care, dupa ce participa la inmormantarea mamei sale, ucide un barbat arab pe care el il cunoscuse la Alger.

8. „Dune”, de Frank Herbert – Romanul SF are o actiune ce se desfasoara intr-un viitor indepartat, in mijlocul unui imperiu interstelar in expansiune.

Volumul a castigat premiul Hugi in 1966 si premiul Nebula pentru „Cel mai bun roman”.

9. „Ferma animalelor”, de George Orwell – Publicata in Anglia in anul 1945, cartea este cea mai cunoscuta satira politica din secolul al XX-lea. A fost tradusa in peste 70 de tari si inclusa in programele scolare si universitare din intreaga lume.
Citeste continuarea pe: www.gandul.info



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies