Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!

Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!
Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!

Neurologii sustin ca imbatranirea prematura a creierului poate fi prevenita daca oamenii dorm suficient, daca citesc si comunica.

“Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana.Daca

pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatie sanatoasa”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu.

Acesta a spus ca si cititul ajuta creierul, la fel si comunicarea cu alte persoane.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, a completat Dafin Muresanu.

El a enumerat si alti factori care afecteaza creierul.

“Daca vrem sa incetinim procesul de imbatranire trebuie avut grija de creier in conditiile in care imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul. Exista un cumul de factori care pot genera imbatranirea cerebrala precoce, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuala, stresul”, a mentionat Dafin Muresanu.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies