Neurologii sustin ca imbatranirea prematura a creierului poate fi prevenita daca oamenii dorm suficient, daca citesc si comunica.
“Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana.Daca
Acesta a spus ca si cititul ajuta creierul, la fel si comunicarea cu alte persoane.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, a completat Dafin Muresanu.
El a enumerat si alti factori care afecteaza creierul.
“Daca vrem sa incetinim procesul de imbatranire trebuie avut grija de creier in conditiile in care imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul. Exista un cumul de factori care pot genera imbatranirea cerebrala precoce, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuala, stresul”, a mentionat Dafin Muresanu.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro