Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!

Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!
Uite care sunt cele mai simple si eficiente moduri prin care poate fi prevenita imbatranirea creierului. Uite ce ne sfatuiesc neurologii!

Neurologii sustin ca imbatranirea prematura a creierului poate fi prevenita daca oamenii dorm suficient, daca citesc si comunica.

“Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana.Daca

pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatie sanatoasa”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu.

Acesta a spus ca si cititul ajuta creierul, la fel si comunicarea cu alte persoane.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

“Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, a completat Dafin Muresanu.

El a enumerat si alti factori care afecteaza creierul.

“Daca vrem sa incetinim procesul de imbatranire trebuie avut grija de creier in conditiile in care imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul. Exista un cumul de factori care pot genera imbatranirea cerebrala precoce, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuala, stresul”, a mentionat Dafin Muresanu.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies