Uite care sunt semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie

Uite care sunt semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie
Uite care sunt semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie

Rinichii sunt deseori neglijati, ca si tractul urinar, si nu primesc atentie decat atunci cand apar tot felul de probleme.

Cu totii ar trebui sa avem mai multa grija de acestia, insa pentru cei ce au o dieta bazata pe un consum mare de proteina animala, sau tin dieta Atkins, Dukan ori altele de acest gen, rinichii sunt mai importanti decat pentru restul.
Din pacate, aceste diete solicita rinichii mai mult decat in cazul unor diete obisnuite, deoarece corpul face eforturi mai mari pentru metabolizarea si eliminarea unor alimente bogate in proteine.

S-a promovat ideea ca nu consumam suficiente proteine, dar acest lucru este foarte departe de adevar. Nutritionistii sunt de parere ca de fapt oamenii tind sa manance prea multe proteine, nu sa manance prea putine.

De ce rinichii sunt atat de importanti

Rinichii proceseaza proteinele pentru a separa amino acizii care trebuie asimilati de organism si pentru a elimina reziduurile acumulate ca urmare a metabolizarii proteinelor.

Acestea includ uree si amoniac, ambele putand deveni toxice daca rinichii nu fac fata cantitatii de proteine. Rinichii sunt printre organele de detoxifiere ale organismului pozitionate in prima linie de aparare. Daca functioneaza corect, ei reduc toxicitatea care ajunge la restul organelor. Rinichii regleaza echilibrul mineralelor si nivelul apei, ceea ce mentine celulele hidratate. Pe langa toate acestea, rinichii au si functia de a reabsorbi substante precum unele minerale inainte de eliminarea lor prin urina.
Rinichii regleaza si presiunea arteriala prin secretia de hormoni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie

Iata cateva simptome si afectiuni asociate cu o functie deficitara a rinichilor sau a tractului urinar (si semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie).

  • Dureri de spate
  • Sange in urina
  • Urina tulbure
  • Insuficienta congestiva cardiaca
  • Urina de culoare foarte inchisa
  • Urinare dificila, frecventa sau dureroasa
  • Edem sau balonare
  • Frisoane frecvente, febra sau greata
  • Presiune arteriala mare
  • Cancer la rinichi sau la vezica
  • Pietre la rinichi
  • Ochi umflati
  • Degete umflate, glezne umflate, picioare umflate etc
  • Infectii la nivelul tractului urinar (ITU)

Sigur,

daca ai oricare dintre simptomele de mai sus ar trebui sa consulti doctorul pentru a elimina orice risc al unei afectiuni grave de sanatate. Desi sunt multe simptome asociate cu rinichii si cu un tract urinar suprasolicitat, reversul acestui lucru este ca atunci cand imbunatatesti sanatatea acestor organe, cel mai probabil vei vedea imbunatatiri si la nivelul altor probleme de sanatate.

Una dintre metodele cele mai simple de a reduce suprasolicitarea rinichilor este reducerea cantitatii de proteina animala consumata.

In plus, majoritatea oamenilor consuma cantitati excesive de sare si, avand in vedere ca rinichii trebuie sa mentina echilibrul dintre sodiu si potasiu pentru o functionarea optima a nervului optic si o buna sanatate a muschilor (printre altele), reducerea cantitatii de sodiu din alimentatie poate ajuta la reducerea solicitarii rinichilor.
Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies