Uite care sunt toxinele care iti afecteaza creierul si in ce produse se gasesc

Uite care sunt toxinele care iti afecteaza creierul si in ce produse se gasesc
Uite care sunt toxinele care iti afecteaza creierul si in ce produse se gasesc

Toxinele sunt peste tot in jurul nostru, in casa si la locul de munca, in alimente si apa si in nenumarate articole de uz casnic la care multi oameni nici nu se gandesc.

Iata ce toxine sunt mai periculoase pentru creier.

Bisfenolul A sau BPA. Polimerii cu bisfenol A, se utilizeaza la fabricarea unor produse din plastic ca: biberoane, recipienti (PET) pentru lichide alimentare – unele dintre ele destinate copiilor (apa,sucuri, bauturi racoritoare, bere, vin, vodca), CD-uri, echipamente sportive, plombe dentare (intra in componenta glicidil metacrilatului), hartie autocopiativa, lentile, mobilier din plastic, aparate electocasnice, etc.

Deosebit de periculoase sunt biberoanele si suzetele cu BPA, care supuse permanent salivei, elibereaza toxine nocive direct in organismul copilului.

Bisfenolul A, dupa cum s-a demonstrat, deregleaza sistemul endocrin (perturba glanda tiroida si are efect estrogenizant). De asemenea, acest compus afecteaza sistemul nervos central (creierul), mai ales la copii. Studii largi, dezvoltate de-a lungul anilor de institutii a caror seriozitatea nu poate fi pusa la indoiala, multe dintre ele revizuite la cererea autoritatilor in 2008, arata ca BPA favorizeaza instalarea obezitatii si dezvoltarea masei adipoase.

Ftalatii. Ftalatii sunt un grup de substante chimice, folosite in sute de produse, cum ar fi jucarii, linoleum-uri si tapeturi, detergenti, lubrifianti sau ambalaje alimentare, medicamente, tuburi de perfuzie sau pungi pentru

solutii perfuzabile, dar si in produse de ingrijire personala, cum ar fi ojele, fixativele, sapunurile sau sampoanele. Copiii expusi ftalatilor continuti de jucariile din plastic au o predispozitie crescuta de a dezvolta tulburari cognitive si de comportament, cum este ADHD, arata un nou studiu corean. In urma testelor, cercetatorii au observat ca simptomele ADHD-ului sunt cu atat mai severe cu cat exista concentratii mai ridicate de ftalati in urina.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mercurul.

Mercurul este toxic pentru creier, inima si sistemul nervos. In special femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa fie foarte atente la consumul de peste, deoarece mercurul impiedica dezvoltarea neurologica a fatului.

Pesti care au un continut ridicat de mercur: rechin; peste-spada; macroul regal; tile fish; ton; halibut; stiuca

Peste sarac in mercur: ansoa, sardine, somon salbatic (Pacific), hering, cambula, crab albastru din Atlantic, egrefin, pastrav de crescatorie, creveti, somn de crescatorie (expertii avertizeaza insa ca acesta este sarac in mercur, insa poate sa contina alti contaminanti care in cantitati mari sunt nocivi pentru femeia

insarcinata).

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Plumbul. Plumbul este o substanta toxica care se acumuleaza in organism, cu consecinte asupra multor organe si este, in mod special, periculos pentru copii.

Se estimeaza ca, anual, expunerea la plumb este cauza a aproximativ 143.000 de decese anual, in principal, in zonele geografice puternic industrializate.

Plumbul se raspandeste in organism si afecteaza creierul, ficatul, rinichii si oasele. El se stocheaza in dinti si oase, iar de-a lungul timpului nu se elimina, ci, dimpotriva, se acumuleaza. Permanent suntem expusi riscului de a introduce plumb in organism. Iata cateva surse: unele produse cosmetice si medicamente traditionale, unele alimente, mai ales dulciurile glazurate, multe vopsele inca folosite frecvent pentru decorarea interioarelor.

Copiii sunt mai vulnerabili, deoarece ei absorb de 4-5 ori mai mult plumb prin cantitatea ingerata comparativ cu adultii. Explicatia? Copiii au obiceiul de a duce frecvent mana la gura dupa ce au atins obiecte, haine, suprafete contaminate, vopsele ce contin plumb.
Afla mai multe pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies