Uite cat de rau iti face fumatul la mana a treia! Ai mare grija!

Uite cat de rau iti face fumatul la mana a treia! Ai mare grija!
Uite cat de rau iti face fumatul la mana a treia! Ai mare grija!

Nefumatorii fumeaza fara sa stie, in spatiile publice, fiind expusi la aceleasi riscuri ca fumatorii, releva rezultatele unor studii recente.

 

Dr. Ioana Munteanu, expert in tabacologie, a avertizat, in cadrul unei intalniri organizate de Societatea Romana de Pneumologie, ca fumatul la mana a treia creste riscul unor boli la nefumatori. In cazul in care se fumeaza in casa, fumatul la mana a treia imbolnaveste copiii.
”Fumul persista in aer peste patru ore dupa ce intr-o incapere a fost fumata o tigara, a spus dr.
Munteanu. Mai ales copii sunt expusi riscurilor date de substantele cancerigene raspandite de fumatori. Particulele toxice raman pe suprafetele de mobila, sau pe covor, se imbiba in peretii locuintele in care se fumeaza. Copiii, in special  cei mici, care se joaca pe covor, sau duc la gura obiecte contaminate cu fum de tigara, au un risc de doua ori mai mare de imbolnavire. Sunt vizate afectiuni din sfera ORL: obstructia nazala cauzata de particulele de gudron si de alte substante toxice, duce la otita medie, sinuzite, bronsita si astm.
Sindromul de hiperactivitate este, de asemenea, indus de unele substante din fumul de tigara. Prin procesul de gazeificare, particulele toxice depuse intr-un spatiu in care se fumeaza continua sa elibereze in atmosfera substante nocive”, a avertizat dr. Munteanu.
Sursa: DcNews.ro

Dr. Ioana Munteanu, expert in tabacologie, a avertizat, in cadrul unei intalniri organizate de Societatea Romana de Pneumologie, ca fumatul la mana a treia creste riscul unor boli la nefumatori.

In cazul in care se fumeaza in casa, fumatul la mana a treia imbolnaveste copiii. 

”Fumul persista in aer peste patru ore dupa ce intr-o incapere a fost fumata o tigara, a spus dr. Munteanu. Mai ales copii sunt expusi riscurilor date de substantele cancerigene raspandite de fumatori. Particulele toxice raman pe suprafetele de mobila, sau pe covor, se imbiba in peretii locuintele in care se fumeaza. Copiii, in special  cei mici, care se joaca pe covor, sau duc la gura obiecte contaminate cu fum de tigara, au un risc de doua ori mai mare de imbolnavire.
Sunt vizate afectiuni din sfera ORL: obstructia nazala cauzata de particulele de gudron si de alte substante toxice, duce la otita medie, sinuzite, bronsita si astm. Sindromul de hiperactivitate este, de asemenea, indus de unele substante din fumul de tigara. Prin procesul de gazeificare, particulele toxice depuse intr-un spatiu in care se fumeaza continua sa elibereze in atmosfera substante nocive”, a avertizat dr. Munteanu.

Sursa: DcNews.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies