Atunci cand te „musca” durerea de dinti, uiti cum te cheama, caci e pe buna dreptate una dintre cele mai teribile suferinte.Nu insa si invincibila.
Natura ne-a pus la dispozitie leacuri suprinzator de eficiente si fara efecte secundare.
Savurarea unei cafele fierbinti sau chiar si a unei ciocolate se poate transforma intr-un cosmar atunci vine la pachet cu o lovitura ca de fulger la radacina vreunui dinte. Ca sa eviti doza de analgezice, pana ajungi la stomatolog, poti recurge la leacuri din natura pentru durerile de dinti. Sunt usor de folosit si au efecte remarcabile.
Iata ce poti folosi pentru a scapa rapid de durerile infernale de dinti:
Cuişoarele- combat durerea de dinti cat ai spune „cui”. Contin 60-90% eugenol, o substanta antiinflamatorie, antibacteriana si analgezica. De aceea, ele constituie un remediu de prima alegere inca din vechime. In secolul al XIX-lea, de exemplu, cand pasta de dinti era rar folosita, iar instrumentele dentistilor pareau mai degraba de tortura, fiecare doctor avea mereu la indemana cuisoare.
Pentru a te putea bucura de proprietatile terapeutice ale acestui leac pentru durerile de dinti, pune cateva cuisoare in gura, asteapta pana cand se imbiba putin cu saliva si se inmoaie, strange-le putin intre molarii nedurerosi pentru a elibera uleiul din ele, apoi tine-le pe dintele bolnav maximum o jumatate de ora.
Daca te doare si gingia, dilueaza 15 picaturi de ulei de cuisoare intr-o lingura de ulei alimentar; inmoaie o bucata dintr-o discheta demachianta in el si pleaseaz-o pe dinte si gingia din jur.
Uleiul nu se foloseste nediluat si nici pentru o perioada indelungata, deoarece devine toxic, iar femeile insarcinate trebuie sa-l evite.Usturoiul- este unul dintre leacurile din natura pentru durerile de dinti, redutabil in tagma condimentelor si cu foarte multi ani la activ. Curata un catel si preseaza-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural ce actioneaza de indata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ghimbirul – e bun atat sub forma de radacina proaspata, cat si ca pudra, in
functie de ce ai la dispozitie. Daca-i vorba de prima varianta, atunci da o bucatica pe razatoarea marunta si aplic-o pe locul dureros. Daca-i vorba de a doua – pune intr-o cana o jumatate de lingurita de pudra si cateva picaturi de apa, astfel incat sa rezulte o pasta. Aceasta se intinde pe o compresa si se pune pe dinte, fiind unul dintre cele mai eficiente leacuri pentru durerile de dinti.Ardeiul iute – la fel ca ghimbirul, e de folos si daca-i proaspat, si daca-i pudra. In primul caz, ardeiul se taie marunt si se striveste, iar cu o pipeta se colecteaza sucul care se picura pe dintele care doare. Daca alegi varianta cu pudra, aceasta se utilizeaza la fel ca la ghimbir. De altfel, aceste doua condimente pot fi folosite cu succes impreuna.
Esenta de vanilie- imbiba un tampon de vata in esenta de vanilie si pune-l pe dintele bolnav.
Ceaiul de menta- are o aroma placuta si un efect usor calmant. Pune o lingurita de planta uscata intr-o cana cu apa fiarta si lasa in repaus 20 de minute. Strecoara-l, ia cate o inghititura si tine pe partea bolnava un minut-doua, apoi scuipa.
Sarea de bucatarie- dizolvata intr-un pahar cu apa calduta, folosita pe post de apa de gura la un interval de 2-3 ore, curata mediul bucal, impiedicand crearea unui mediu propice pentru intensificare durerii de dinti.
Uleiul din arborele de ceai- oar o picatura sau doua din acest ulei sunt de ajuns pentru a avea un efect benefic, fiind unul dintre cele mai bune leacuri pentru durerile de dinti.
Uleiul de oregano- se amesteca doua-trei picaturi din acest ulei cu putin ulei de masline, apoi se imbiba o bucata de vata in acest amestec si se aplica pe locul dureros.
Sursa: www.adevarul.ro