Uite cateva optiuni de mic dejun sanatos si usor de preparat

Uite cateva optiuni de mic dejun sanatos si usor de preparat
Uite cateva optiuni de mic dejun sanatos si usor de preparat

Cine spune ca micul dejun trebuie sa fie neaparat plictisitor?

Nutritionista Lisa Guy ne propune cateva optiuni de mic dejun, usor de preparat, foarte sanatoase si foarte gustoase!

Musli gustos- incepe dimineata cu un bol de musli din ovaz, seminte de migdale, floarea soarelui si dovleac (lasat peste noapte la inmuiat in lapte) peste care poti adauga niste capsuni, afine, mere rase si iaurt natural. Aceasta gustare iti asigura aportul de fibre, antioxidanti si de calciu pentru a incepe o noua zi.

Ochiuri cu spanac si paine de graham prajita- un ou ochi cu o mana de spanac peste o felie de paine de graham prajita si iahnie de fasole, ar trebui sa „iti faca cu ochiul”! Iahnia de fasole este o sursa bogata de fier, vitamine B si fibre. Spanacul este plin de beta-caroten, vitamina K si acid folic.

Terci de ovaz- terciul de ovaz amestecat cu lapte de migdale, fulgi de migdale, seminte de chia si cateva cubulete de pere si banane, peste care se presara putina scortisoara si putina

miere naturala este o alta optiune delicioasa. Ovazul este bogat in beta-glucan, un tip de fibre solubile, foarte benefic pentru reducerea nivelului de colesterol.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Suc verde- sucul verde preparat dintr-un mix de spanac, patrunjel, telina, castraveti, mere, lime si avocado la care se adauga o lingurita de spirulina pentru mai multe proteine si nutrienti, este bogat in antioxidanti si este excelent pentru a incepe o dimineata insorita de vara.

Cupa de fulgi de cereale si iaurt- intr-un pahar adauga straturi de musli, iaurt organic si fructe de padure peste care se presara nuci pisate si nuca de cocos maruntita. Iaurtul este plin de bacterii benefice care ajuta la stimularea florei intestinale, respectiv a tractului gastro-intestinal.

Felii de paine prajita- alege sandwich-uri cu paine prajita umplute cu pasta de avocado, ou prajit, si rondele de rosii.

Ouale sunt un mic dejun fabulos, care iti ofera o multime de proteine, zinc si fier. Avocado este o sursa excelenta de antioxidanti vitamina E si beta-caroten.

Shake din fructe rapid si gustos- arunca in blender o lingura de zmeura congelata, o banana, o lingurita seminte de chia, 2 curmale, 2 linguri de pudra de proteine (de exemplu, orez fermentat brun, proteine din mazare sau zer) peste care toarna niste lapte sau iaurt.

Acesta este un mic dejun la care poti apela atunci cand esti in criza de timp. Este bogat in proteine si te va ajuta sa iti mentii in echilibru nivelul de zahar din sange. Iti va satisface nevoia de dulce pentru intreaga zi.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Musli

natural- musli natural cu nuci si seminte, acoperit cu fructe de kiwi, un pumn de fructe de padure, si o lingura de iaurt natural. Acest mic dejun este bogat in fibre, antioxidanti si probiotice.

Terci de quinoa- terci de fulgi de quinoa cu lapte de migdale, cuburi de mere, scortisoara, seminte de floarea soarelui si migdale care se amesteca cu iaurt de vanilie.

Quinoa este o samanta foarte hranitoare bogata in fibre si proteine si poate fi o alternativa fara gluten la semintele de ovaz.

Omleta pe paine de graham- omleta facuta cu sos pesto si servita cu felii de rosii la gratar si cu paine de graham prajita cu ulei de in si avocado. Acest mic dejun consistent este bogat in proteine si grasimi sanatoase si te va tine satul pana la masa de pranz.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum a arătat copilăria lui Tavi Clonda și cum îl ajuta faptul că mama lui era cunoscută. “Părinții mei m-au lăsat foarte liber. Eu am fost un mic star de mic.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies