Ne place sa mancam. Asta este purul adevar. Traim vremuri in care mancarea este disponibila, accesibila si gustoasa astfel ca ne sta gandul numai la mancare.
Problema este ca de multe ori mancarea nu este si sanatoasa sau nu este consumata corect ori este consumata in abundenta.
Aceste lucruri duc deseori la probleme digestive, care iau forma indigestiei, a gazelor si a balonarii.
Evita sa bei prea multe lichide in timp ce mananci. Lichidele dilueaza enzimele digestive ale corpului, care trebuie sa lucreze la capacitate maxima pentru a face fata mancarurilor grele din aceasta perioada a anului.
Ia gustari mici si dese in loc sa mananci portii mari. Corpul digera mai usor mancarea in cantitati mai mici.
Mananca incet. Mesteca bine mancarea si savureaza gusturile mancand incet. Cand mesteci combini mancarea cu enzimele digestive din saliva care incep rapid sa imbunatateasca digestia.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mananca mai mult in tipul zilei si mai putin inainte de culcare.
Mananca o salata mica cu otet din cidru de mere inainte de mesele de bogate. Enzimele din verdeturi ajuta la digestie in timp ce otetul din cidru de mere stimuleaza productia naturala a corpului de acid clorhidric pentru a ajuta la digerarea proteinelor.
Nu manca atunci cand te simti stresat. Daca esti deseori stresat incearca sa fii mai destins atunci cand mananci.
Consuma mai multe alimente fermentate cum ar fi varza acra, chefirul sau kombucha (un ceai fermentat). Bacteriile obtinute in mod natural ajuta la digestie si completeaza bacteriile naturale ale corpului din intestine.
Ia suplimente cu probiotice pe stomacul gol dimineata. Alege un produs care contine o gama de probiotice din flora intestinala, cum ar fi lactobacillus acidophilus si bifidobacterium bifidus. Echilibrand flora intestinala, iti reglezi si scaunele si iti imbunatatesti digestia.
Ia suplimente cu un produs ce contine enzime complete. Ar trebui sa contina o gama larga de enzime, pentru ca fiecare are rolul sau. Lipaza ajuta la digestia grasimilor, proteaza ajuta la digestia proteinelor, amilaza contribuie la digestia carbohidratilor, lactaza ajuta la digestia zaharului din lactate, iar celulaza si hemicelulaza ajuta la descompunerea fibrelor din plante.
Bea ceaiuri de menta si ghimbir. Ambele au fost confirmate prin studii ca ajuta la digestie. Cel mai bine este sa fie consumate intre mese.
Sursa: www.viataverdeviu.ro