Uite ce alimente este bine sa consumi imediat dupa antrenamente

Uite ce alimente este bine sa consumi imediat dupa antrenamente
Uite ce alimente este bine sa consumi imediat dupa antrenamente

Este vital ca dupa antrenamente sa mananci astfel incat sa ai o conditie de sanatate buna.

Alimentele pe care le consumi imediat dupa antrenamente  sunt cheia care te asigura ca ti-ai creat un mediu ideal pentru organism, astfel incat metabolismul tau sa poata deveni mai rapid si sa arda mai multa grasime pe termen lung.

Dupa un antrenament dur, probabil  simti ca meriti un tratament de rasfat cum ar fi un tort sau o ciocolata, dar din pacate nu este chiar asa.

Consumul de alimente care au macronutrienti naturali (glucide si proteine) si sunt bogate in micronutrienti (vitamine si minerale) sunt cele mai bune imediat dupa exercitii, inainte de a se opri transpiratia.

Exercitiile determina organismul sa descompuna substantele nutritive la nivel celular si ai nevoie de alimente care sa te ajute la recuperare cat mai repede posibil. Daca nu faci asta, ai putea risca in cele din urma depozitarea de grasime in viitor si nu acestea sunt rezultatele pe care le doresti.

In mod ideal, ai nevoie de produse alimentare neprocesate sau organice pentru a spori calitatea de nutrienti si pentru a promova recuperarea. 

Iata cateva alimente pe care le-ai putea incerca dupa antrenamente.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Fructe cum ar fi papaya si toate fructele de padure – sunt bogate in carbohidrati care vor fi absorbiti imediat dupa antrenament, oferindu-ti energie.

Nuci, Migdale, Caju – sunt bogate in proteine care ajuta la refacerea muschilor.

Quinoa – este plin de proteine si carbohidrati, precum si vitamine si minerale.

Piept de pui – este plin de proteine, ajuta la repararea muschilor

Legume verzi, cum ar fi broccoli, sparanghel si spanac – sunt pline de vitamine si minerale. Acestea vor stimula metabolismul.
Sursa: www.femalefirst.co.uk



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies