Uite ce boli poti sa faci daca sari peste o masa? Nu o mai face !

Uite ce boli poti sa faci daca sari peste o masa? Nu o mai face !
Uite ce boli poti sa faci daca sari peste o masa? Nu o mai face !

In speranta de a slabi mai repede sau de a incapea mai usor intr-o rochie mulata multe femei renunta la o masa sau doua.

Chiar si barbatii sar peste mese ori din lipsa de timp, ori pentru a slabi mai repede! Acest obicei este foarte daunator si poate duce la foarte multe boli printre care diabetul

Chiar daca pare ca vei slabi daca nu vei manca seara sau dimineata se intampla exact pe dos. Daca sari peste masa te ingrasi, deoarece obligi corpul sa depoziteze grasimea pe abdomen si in jurul organelor esentiale pentru a se proteja.

Grasimea de pe abdomen este cea mai periculoasa si poate duce la diabet sau diverse boli de inima

Cercetatorii au descoperit ca daca nu mananci obligi ficatul sa nu mai raspunda la insulina – stabstanta care descompune zaharul din sange. Ficatul produce glucoza care este folosita de organism, spre exemplu, atunci cand cineva doarme. El opreste productia de glucoza cand detecteaza insulina in sange, spre exemplu, cand cineva tocmai a mancat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Excesul de glucoza este depozitat in corp sub forma de grasime. De asemenea, afecteaza organele si se poate transforma in diabet de tip 2(zaharat)

Daca mananci 3 mese pe zi si ai doua gustari, adica daca mananci putin si des toata ziua, atunci vei slabi deoarece organismul arde calorii.

Intr-un experiment au hranit doua grupuri de soricei. Unui grup le-a fost dat o singura data sa manance, in timp ce celorlalti le-a fost dat sa manance intrega zi. Cei care au mancat doar o data pe zi au devenit rezistenti la insulina, un semn al unui debut diabetic.

La inceput, cei care au fost hraniti doar cu o masa pe zi au slabit teribil, iar pe masura ce le-au fost reintroduse toate cele 3 mese, acestia au ajuns sa cantareasca la fel de mult ca cei care mancau toata ziua, insa stratul de grasime abdominala era

dublu fata de cei care mancau mereu.

Mesele haotice si nerespectarea unui program la fel in fiecare zi declanseaza un dezechilibru hormonal care duce in final la diverse boli precum diabetul, bolile de inima si cancere.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies