Ciorba hraneste si hidrateaza in acelasi timp, fiind una dintre cele mai inspirate creatii culinare.
Daca puneti la fiert legume din agricultura intensiva, aruncati prima apa. De obicei, acolo se descarca majoritatea chimicalelor folosite pentru solul in care au fost cultivate, adica ingrasamintele si pesticidele folosite la crestere, potrivit bzi.ro.
Nu acelasi lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultura ecologica. Acestea cedeaza in apa folosita doar minerale, adica nutrienti.
Iar daca o preparati cu bors, in ciuda gustului acrisor, vine la pachet cu o substanta cu un efect puternic alcalinizant, ideala.
Legumele se fierb in apa cu sare pentru a le da gust. Daca nu se adauga sare la fiert, legumele vor fi fade, iar sarea adaugata ulterior nu va conferi acelasi gust.
Timpul de fierbere pentru legume este foarte important. Daca fierbeti legumele prea mult, vitaminele se pierd, iar gustul si textura nu vor fi apetisante deloc.
Sursa: Realitatea.net
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro